Skip to main content

L'Ajuntament presenta una guia per fomentar el civisme a la ciutat

  • Xavi López

Ahir es va presentar la Guia fàcil per una Santa Coloma cívica, una publicació que posa a l’abast de la ciutadania informació, consells i recomanacions útils per millorar la convivència i el respecte per les persones i els espais de la ciutat. La guia es troba en el marc del Pla de Civisme i ha estat elaborada amb la participació de la ciutadania i d’entitats i associacions.

En l’acte de presentació, l’alcaldessa Núria Parlon va destacar: “amb aquesta guia, que ha sigut fruit d'un treball transversal entre la ciutdania i els àmbits de l'Ajuntament, volem recordar que, com a ciutadans  i ciutadanes de Santa Coloma, hem de practicar el civisme i la bona convivència, perquè té efectes directes en la millora del nostre entorn més proper, del medi ambient i del benestar de totes i tots”.

Guia editada en sis idiomes

La guia, que inclou informació i enllaços dels principals serveis de la ciutat, s’ha publicat en format digital i en diferents idiomes: català, castellà, anglès, àrab, xinès i urdú. L’objectiu és fer arribar una sèrie d’accions i mesures perquè els colomencs i les colomenques puguin incorporar petits gestos i accions d'hàbits bàsics de comportament en la vida diària per gaudir i tenir cura de la ciutat.

Sis entitats i associacions col·laboraran amb el Pla de Civisme

En el mateix acte, sis entitats i associacions de Santa Coloma van signar un compromís per col·laborar en el desplegament de les accions incloses en el Pla de Civisme i treballar coordinadament per donar a conèixer la nova guia així com les campanyes que es portin a terme en aquest àmbit.

Les entitats signants, que representen diferents sectors d’una gran part de la població, són: la Federación de AVV de Santa Coloma de Gramenet (FAVGRAM), la Coordinadora de los Grupos de Mujeres, la Asociación de Comerciantes Chinos, l’Agrupació Comerç i Indústria de Santa Coloma, l’entitat marroquí La Convivencia i la Coordinadora Gent Gran.