Skip to main content

Més d’un milió d’euros en formació amb l’Espai d’Oportunitats

  • Toni Salvador

L'Ajuntament posa en marxa aquest gener el projecte Espai d'Oportunitats, dotat amb més d'un milió d'euros per millorar l'ocupabilitat i fomentar el treball comunitari entre adults i joves amb abandonament escolar prematur. La iniciativa s'estendrà pels barris de la Serra d'En Mena: el Fondo, el Raval, Safaretjos i Santa Rosa.

L'Espai d'Oportunitats és un projecte municipal de formació en competències transversals i, molt especialment, en competències vinculades amb les TIC (tecnologies de la informació i la comunicació). Les persones beneficiàries seran joves que han deixat els estudis i adults en la franja d'edat de 18 a 34 anys, en situació d'atur, inactivitat o risc d'exclusió social. En el primer any d'implementació es preveu la participació de 80 persones i s'espera arribar a un 80% d'inserció sociolaboral.

L'objectiu del projecte és que la intervenció suposi una millora de l'ocupabilitat, la formació i, en conseqüència, en la qualitat de vida i les relacions de bon veïnatge de les persones que viuen en els barris del sud de la ciutat.

El Centre Infantil i Juvenil Rellotge XXI acollirà les primeres accions, que inclouran el coaching individual i grupal i la formació ocupacional en TIC. Al barri del Raval, posteriorment, s'adequarà un espai específic per implementar i desplegar l'oferta formativa que s'oferirà, amb una pedagogia innovadora i activa en constant contacte amb les necessitats tecnològiques de les empreses del sector digital.

El pla s'estendrà fins al desembre de 2024 i té un pressupost d'1.116.500 euros, dels quals 892.500 euros (un 80%) es finançaran amb una subvenció de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) a través del Programa Integral de Barris per a la Millora de Rendes.

Fotografia: Sergio Más Navarro