Skip to main content

L’Hospital Esperit Sant participarà en la Marató de Donants

  • Toni Salvador

La Fundació Hospital Esperit Sant (FHES) participarà en la Marató de Donants, la festa major de la donació de sang a Catalunya. La campanya, organitzada pel Banc de Sang i Teixits, s'allargarà del 13 fins el 20 de gener i, just abans del final -dimecres 18- l'hospital de Santa Coloma en serà un dels protagonistes.

Aquest any, l'organització es proposa el repte d'arribar a 10.000 donacions en una setmana per poder remuntar les reserves de sang, afectades pel Nadal. Per això, els principals hospitals del país i més de 60 col·lectes repartides arreu del territori es mobilitzaran per apropar la donació a la ciutadania. L'any passat es van aconseguir 8.521 donacions, de les quals, 865 van ser de nous donants.

La campanya d'enguany girarà en torn els àudios, l'eina principal de comunicació per 9 de cada 10 catalans. Sota el lema "donar sang sona bé", el Banc de Sang ha posat a disposició diverses notes de veu de personalitats reconegudes com Judit Mascó, Tomàs Molina i Jordi Sánchez per descarregar-les, compartir-les i, conseqüentment, apropar l'esdeveniment a la ciutadania.

En el pas de la Marató de Donants per l'Esperit Sant, es podrà donar sang de 9:00 a 13:00 i de 16:00 a 20:00 hores al vestíbul de la sala d'actes de la FHES. Per participar en la campanya cal reservar cita en el web del Banc de Sang i Teixits.