Skip to main content

Aitor Blanc serà el cap de llista de la CUP a les municipals

  • Toni Salvador

La CUP es presentarà a les eleccions municipals. Ahir al vespre, el partit va anunciar les deu persones que encapçalaran la llista el 28 de maig del 2023, en la qual l'exregidor Aitor Blanc serà el número 1. Teresa Franco i Patricia Lafuente, que ja havien estat regidores, també formaran part de la candidatura, acompanyades de Carles Valls, Jordi Garcia i Juanjo Gallardo, entre d'altres. L'acte es va dur a terme al Centre Cívic Riu, i va comptar amb la participació de l'exalcaldessa de Badalona i candidata del partit a les eleccions al Parlament de Catalunya el 2021, Dolors Sabater.

"La societat avança quan hi ha conflictes i per això volem recuperar la veu crítica dins el consistori", va explicar Blanc en el seu discurs. Aquesta serà la primera vegada que la Candidatura d'Unitat Popular es presenta amb el seu nom, ja que fins ara havia fet costat a altres candidatures d'esquerra anticapitalista, com és el cas de Gent de Gramenet (2 regidors el 2011) i Som Gramenet (6 regidors el 2015 i cap al 2019). Segons ha afirmat el partit, porten treballant des del 2019 en una candidatura per recuperar la seva identitat en el municipi, i en la conjuntura política actual s'ha esdevingut un espai que lluiti per l'alliberament del país.

La candidatura, segons es va declarar a l'acte, tindrà dos objectius en l'àmbit municipal: en primer lloc, incrementar la mobilització social dins del municipi per aconseguir el camí cap a una societat feminista, antifeixista i ecologista. El segon objectiu és el d'aprofitar el bagatge acumulat pels representats en altres candidatures, de les quals se senten hereves. De fet, la CUP estarà acompanyada del cognom Gent de Gramenet (CUP-Gent de Gramenet).