Skip to main content

Gran acollida dels veïns colomencs en la festa del Ravaleando

  • Sara Simonet

Ahir va tenir lloc una nova edició de la trobada veïnal Ravaleando, en la que un total de 37 associacions, serveis i recursos del barri van oferir diferents activitats. El Parc del Pins, conegut popularment com a parc del Motocròs, va ser la seu d'aquesta jornada lúdica i familiar de dinamització social i cultural. A diferència de l’any passat, aquesta edició ha pogut celebrar-se sense incidències climatològiques. Tot i que al principi del Ravaleando hi havia la por que pogués ploure, a mesura que va avançar el matí el sol va anar agafant protagonisme, fent que l’estada al parc fos molt agradable pels assistents i organitzadors.

Durant les més de quatre hores de la jornada, van haver-hi una gran quantitat d’activitats. Disciplines com la fotografia, el teatre, els treballs manuals, una cursa pel barri, el 3x3 i exhibició de bàsquet, les exposicions, els tallers, el futbol de xapes, conta contes, la música o l’innovador joc del RavalOca (una oca d’activitats saludables), van ser les diverses opcions que la programació d’aquesta edició del Ravaleando va oferir. També una xocolatada i, fins i tot, els més petits van poder pujar a una Harley o comprovar de prop com són un cotxe i una moto dels Mossos d’Esquadra. Més d’un nen va aprofitar l’oportunitat per parlar a través de la ràdio del cotxe i encendre les llums com si hi hagués una persecució. 

Des del Ravaleando, a través de l’associació Amics del Malalt Mental, també es va aprofitar per visiblitzar i donar veu a la salut mental,  portant-se a terme accions de sensibilització sobre salut o accessibilitat.

La jornada va acabar amb la més que esperada paella popular. Mentre els encarregats de preparar la paella estaven mans a l’obra, els veïns anaven fent gana amb les actuacions de ball flamenc, que van arribar a agrupar més d’un centenar de persones al seu voltant.