Skip to main content

La ciutat prepara l'encesa de llums més esperada de l'any

  • Toni Salvador

Santa Coloma tindrà enguany un Nadal familiar, solidari, inclusiu i cívic amb una setantena d'activitats. Il·lusió, cultura i tradicions ompliran edificis, carrers i places de la ciutat sota el nom de "El Nadal a Santa Coloma". El començament tindrà lloc aquest dissabte 26 a les 18:30 hores amb la tradicional encesa dels llums nadalencs en una gran festa a la plaça de la Vila presentada per l'estimada Fada Missatgera, amb confeti de neu seguint la tradició iniciada l'any passat i una xocolatada.

S'han instal·lat per tota la ciutat diferents elements lluminosos de baix consum energètic (estels, boles de Nadal, arbres, arcs, garlandes, etc). Aquest any hi haurà més del doble de punts il·luminats que el 2021, tot i que donada la crisi energètica funcionaran en uns horaris reduïts per fomentar l'estalvi. Segons informà l'alcaldessa Núria Parlon en la presentació de les festes de Nadal, la qual se celebrà dimarts, la ciutat s'estalviarà 70 hores respecte a altres edicions.

A partir d'aquí, les activitats programades estan pensades per gaudir de les festes en família i localitzades en diferents punts de la ciutat: per gaudir amb els més petits, dos espais a tenir en compte seran el tradicional Bosc dels desitjos a la plaça de la Vila i el Passatge de Nadal a càrrec de L'Excèntrica a la plaça Pau Casals. Els actes per a la infància, però, tindran el seu punt àlgid amb la Cavalcada dels Reis Mags. A partir del 28 de desembre, nens i nenes podran lliurar la seva carta al campament de la Fada Missatgera dels jardins de Can Roig i Torres i a les 17 bústies reials repartides als barris. Finalment, per la gent gran, altres anys oblidades en les festes nadalenques, s'ha programat una sessió de ball el 4 de desembre al Pavelló Joan del Moral.

Torna la festa més grandiloqüent després de la pandèmia

Després de la pandèmia, es recupera l'esperada Festa de Cap d'Any més grandiloqüent, amb la qual es rebrà el 2023 amb les campanades i el raïm, tal com mana la tradició. Serà a la plaça de la Vila amb l'animació musical de Los 40 Principales fins a les 3 de la matinada.

També hi haurà ocasió de retrobar-se amb les tradicions populars el 31 de desembre amb la Diada de Santa Coloma de la mà de les entitats locals, amb sardanes, cercavila de Gegants i correfoc amb Diables, entre altres.

Fotografies: Andreu Fernández.