Skip to main content

El Lluerna manté l'Estrella Michelin per onzè any consecutiu

  • Toni Salvador

El Lluerna Restaurant de Santa Coloma ha renovat la seva Estrella Michelin. Ahir al vespre es va dur a terme la gala de presentació de la Guia Michelin 2023 al Palacio de Congresos de Toledo, on es van anunciar les cites ineludibles respecte a l'oferta gastronòmica d'Espanya i Portugal l'any vinent. El local regentat pel xef colomenc Víctor Quintillà i la sommelier Mar Gómez suma doncs l'onzena Estrella, a més de conservar l'Estrella Verda que premia el compromís amb la sostenibilitat i la menció Bib Gourmand del Bar Verat, el seu altre establiment, en reconeixement de la gran relació qualitat i preu.

En declaracions a El mirall.net, Quintillà declara que "tot i que aconseguir l'Estrella no és la nostra obsessió, el reconeixement és un gran regal per l'equip, qui treballa de valent cada dia". Fent retrospectiva d'una dècada de reconeixements, el xef assenyala que l'Estrella "va ser molt important als inicis". "A l'estar una mica allunyats del centre neuràlgic que és Barcelona, ens va posar al mapa, i ara la valorem més de cara a l'equip: els joves volen venir a fer pràctiques a restaurants amb Estrella Michelin, el qual ens permet tenir un equip amb molt de talent", diu. De fet, el Lluerna és l'únic restaurant de l'àrea metropolitana fora de la ciutat comtal amb una Estrella.

Sobre els propers reptes, Quintillà diu que "seran els de sempre: fer-ho millor que l'any següent, essent creatius i amb el millor producte", i afegeix que "el darrer any ens hem centrat en objectius mediambientals, reduint el malbaratament i apostant pel reciclatge". El que sí que és segur, diu el xef, és que "la segona Estrella no és en cap cas una meta. Si arriba, estarem agraïts, però lluitar per ella no entra dins la nostra filosofia d'empresa". Pel que fa al Verat, semblant: "volem que el Verat arribi a la màxima gent possible i, per tant, ha de ser assequible. Una Estrella no ho permetria, sobretot amb la recent pujada de la vida. Només l'energia ja ens està matant".

Recentment, el Lluerna Restaurant i el Bar Verat de Santa Coloma van ser guardonats als Premis Josep Mercader 2022 atorgats en el marc del Gastronomic Forum Barcelona amb el reconeixement a millor restaurant sostenible.