Skip to main content

Presentació de la 12a edició del Festival Integratiu FITI

  • Xavier López

Després que la Covid impedís la seva darrera celebració, torna finalment el Festival integratiu FITI en la seva 12a edició. Del 24 al 27 de novembre, i el 2 de desembre, el Teatre Sagarra i altres espais públics de la ciutat acolliran l’esdeveniment pioner  en les arts escèniques i la diversitat funcional.

Aquest matí se n'ha fet la presentació al Teatre Sagarra, on hi ha assitit l'alcaldessa Nuria Parlón. A l'acte, a més d'explicar-se el festival i la seva programació, s'ha signat un conveni entre el FITI i el govern local. Aquest vincle estableix una línia de col·laboració en la que es continuarà donant suport al projecte i que es tindrà en compte en els pressupostos. 

Tots els espectacles són gratuïts excepte l’estrena del dissabte 26 de novembre, que té un preu de 5 euros.

Dijous 24, a les 18h, a la Biblioteca Central es representarà Un passeig musical, un espectacle de música inclusiva a càrrec del grup ocupacional Els Bogasons. En acabar, s’emetrà el documental Alquimistes OFF, que reviurà l’etapa de la companyia Alquimistes durant els anys de pandèmia.

Divendres 25, a les 19h, la companyia MUR porta al Teatre Sagarra un espectacle de circ inclusiu, amb l’obra Tu a tu. Dissabte 26, a les 19h i de nou al Sagarra, s’estrena la funció Lorca en femení, a càrrec d’Alquimistes teatre.

Diumenge 27 a les 17h es farà, també al Sagarra, una Taula Rodona per reflexionar sobre el processos creatius amb les arts inclusives. A les 19h, començarà l’espectacle de dansa inclusiva Sin par, de Fritsch Company.

Finalment, divendres 2 de desembre, amb motiu de la Diada mundial de les persones amb discapacitat, es farà una sessió per instituts i entitats a les 11:30h al Sagarra de Lorca en femení.

El festival té com  a finalitat promoure i donar visibilitat a les companyies inclusives, de tal manera que amplia les mirades envers l’art. Per aquest motiu, el festival es fa sota el lema “L’art no entén de diferències”, amb el qual es reivindica la idea de la democratització de les arts i dels espais culturals.