Skip to main content

Les dues cares de la moneda al pavelló Joan del Moral

  • Toni Salvador

El bàsquet colomenc de Copa Catalunya mostra les dues cares de la moneda al Joan del Moral. Tant CBSC com Draft han rebut als seus rivals al pavelló del barri de la Riera Alta, tot i que amb resultats oposats. Els vermells van caure derrotats en la revenja de la temporada passada contra la UE Claret, mentre que a les grogues els va anar bé la mudança, ja que guanyaren amplament a unes rivals directes a la classificació, el Samà Vilanova.

El Draft Gramenet torna a la dinàmica de pics

Tot i ser una jornada atípica pel canvi de pavelló, el Draft torna a la seva dinàmica de pics. Dels set partits que han jugat aquesta temporada, o bé han perdut o bé han guanyat de manera sobrada, amb l'única excepció del duel contra l'AB Premià. En aquest cas, la gràfica s'ha disparat a l'alça, ja que les colomenques s'han cobrat la victòria contra el Samà Vilanova per 25 punts.

La pivot Anna Gamarra (14 punts) va liderar la gran actuació de l'equip, seguida per Joana Navarro, Lara Sánchez i Clara López, amb 10 punts cadascuna. Aquesta última, de fet, feia efectiva la seva tornada després de la lesió al genoll al partit contra el Joventut Les Corts. També tornava la base Clara Hernández, més que necessària donada la baixa de Marta Colàs. Hernández només havia jugat quatre partits aquesta temporada, tres sense contar el del Tordera-UNI Girona. Les grogues encara continuen acusant la baixa de Jana Serrano.

Amb tot plegat, gran impuls per les de Toni Sáez, que tornen a reflectir grans sensacions a casa. El gran repte que té l'equip ara és el de donar continuïtat als bons resultats. Per això, en dues jornades s'hauran d'enfrontar a líders i cueres consecutivament: aquest dissabte, contra el Càmping Bianya Roser a Barcelona, les quals només han cedit un partit en tota la temporada; i diumenge vinent a casa contra el CB Granollers, a hores d'ara amb zero victòries al caseller.

Derrota en un altre partit important a casa

Al CBSC li està costant oferir la seva millor versió a casa. En el cas d'aquest dissabte, l'equip no va aconseguir posar-se per davant en cap moment del duel contra la UE Claret. Els barcelonins van arribar a imposar un avantatge de 16 punts al marcador, aprofitant-se d'uns colomencs acusats per les baixes d'Adri Sánchez, Joan Noguera, que ja van faltar la darrera jornada, i de l'escolta Nil Farré. Tot i això, els "llops" no van marxar del Joan del Moral sense patir.

Els colomencs van apropar-se a un punt a l'últim minut de partit. Un arbitratge qüestionable, però, acabà per decantar la balança en favor del Claret, tenyint de polèmica la victòria visitant. En un dels atacs barcelonins, la caiguda de Ferran Arqués en un 1c1 al pal baix va ser assenyalada com a tècnica, regalant un tir lliure als rivals. Amb l'error en l'atac colomenc, la falta per aturar el marcador va arribar tard i els àrbitres van acabar per assenyalar-la com a antiesportiva, regalant-los la possessió. En definitiva, mala sort en un final on el CBSC semblava que faria de les seves per recuperar la mala actuació en a la resta del partit.

Com a destacats, Arqués i Javi Espín, liderant la plantilla vermella amb 12 punts cadascú, i l'immortal Álex López, amb 10 punts en 38 minuts de direcció coral del joc.