La ciutat estén el seu compromís amb la diada del 25N

  • Toni Salvador

Santa Coloma amplia el seu compromís amb la diada del 25N. Sota el lema «Lliure de violències», la ciutat acollirà més d'una vintena activitats repartides al llarg de cada dia que resta fins al Dia Internacional per a l'Eradicació de la Violència contra les Dones, entre els quals es poden trobar exposicions, marxes, diàlegs i conferències organitzades per l'Ajuntament i les entitats de la ciutat. Les activitats programades en el marc del 25N van iniciar-se el 3 de novembre.

Entre els actes programats destaquen per als pròxims dies: la representació «L'hora del conte: contes de nenes valentes, per Gina Clotet», avui dilluns 21 (18 h) a la Biblioteca Central. Les «Marxes exploratòries» dels dies 21 i 28 (18 h), un recorregut per la ciutat amb perspectiva de gènere per reivindicar la seguretat de les dones en l'espai públic. Els «Diàlegs professionals: quan cridem els nostres noms» del dia 23 (10 h) a la CIBA amb Alba Alfageme, psicòloga especialitzada en victimologia i violència sexual, a més de professora de psicologia de la Universitat de Girona.

Finalment, el 25 de novembre a la plaça de la Vila (12 h) es durà a terme l'acte central de la campanya de prevenció «Violències masclistes: què hi tens a dir?», protagonitzat per l'alumnat dels centres educatius de Santa Coloma. I a la tarda (18 h), la «Concentració i lectura del Manifest unitari 25N» per part del Consell de les Dones, qui convida a la ciutadania a l'acte de denúncia contra totes les formes de violències masclistes que pateixen les dones i nenes arreu del món.

Pel que fa a l'associació colomenca de dones Àrtemis, el dia 25 estrenaran l'exposició «Tapissos de denúncia de les violències masclistes». L'entitat feminista havia programat l'acte pel dia 19, però es va veure obligada a ajornar-lo a causa de la programació d'un altre acte. Àrtemis ha declarat en un tuit que "Una vegada més, les activitats de les dones han estat menystingudes, però seguirem lluitant". L'exposició estarà oberta al públic fins al 2 de desembre.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: