Skip to main content

Càritas inaugura un nou espai d’acollida al barri de Singuerlín

  • Toni Salvador

Càritas ha inaugurat un nou espai d'acollida per persones sense recursos al barri de Singuerlín. L'entitat ha recondicionat l'espai, batejat amb el nom de Sant Miquel, per donar resposta a 294 llars, les quals suposen 459 persones. "En aquest nou punt d´acollida es realitzaran entrevistes individuals i grupals, s´oferirà orientació i formació laboral i hi haurà un espai de reforç educatiu per a nens", declaren des de Càritas.

La inauguració se suma al també nou punt d'acollida de Badalona, el qual donarà resposta a les 1.530 llars -que suposen 3.800 persones- de la Zona Pastoral 5, que agrupa les ciutats de Sant Adrià del Besòs, Badalona, Santa Coloma i Mataró, així com tots els municipis del Maresme fins a Caldes d'Estrac.

A l'acte d'inauguració ha assistit la setena tinenta d'alcaldessa de Drets Socials, Bárbara Ferrer, i el bisbe auxiliar de l'Arquebisbat de Barcelona, Javier Vilanova. Durant l'acte, la responsable de la Zona Pastoral 5 de Càritas Diocesana, Anna Selva, ha explicat que el nou espai polivalent dona resposta a més del doble de llars que l'any passat: “tot i que estem contents que any rere any puguem arribar a més famílies, constatem que la situació social i econòmica a Santa Coloma s'ha agreujat amb la pandèmia i la inflació”, ha dit Selva.

En la presentació de la iniciativa, el director de Càritas Diocesana de Barcelona, Salvador Busquets, va fer èmfasi en la situació habitacional de l'àrea de Badalona i el Maresme, tot detallant que Càritas destina en aquesta zona una mitjana de 290 euros per família a pagar habitacions de relloguer. L'any passat s'hi destinaven uns 267 euros, el qual suposa un increment del 8,6% al tercer trimestre de 2022 amb relació al mateix període de l'any passat.