Skip to main content

Santa Coloma es posa la bata de científic durant una setmana

  • Xavier López

En motiu de la Setmana de la Ciència, Santa Coloma és una de les ciutats on fins el 20 de novembre s'organitzaran activitats per aquelles persones que vulguin endinsar-se en el món científic.

Avui a les 10:30h es farà una visita guiada al Recinte Torribera per tal de conèixer la història, l’arquitectura, l’espai natural i els usos actuals d’aquest indret emblemàtic de la ciutat. En particular, es tractarà més en profunditat la història i entorn de les actuals seus de la UNED, el Campus de l’Alimentació de la UB, l’Església i l’Escola de Restauració de Santa Coloma de Gramenet. Es requereix inscripció prèvia a www.gramenet.cat/visitatorribera.

Demà 13 de novembre, el Parc del Molinet serà el punt d'interés on es portarà terme la visita guiada per conèixer més sobre les llarcs dels ocell. Moltes espècies d'ocells necessiten aprofitar forats en troncs d'arbres vells per construir-hi nius i cuidar-hi els pollets. El problema és que a la ciutat aquest tipus d'arbres cada vegada són més escassos. A més de la visita també es farà un taller per construir un habitatge pels ocells. Es requereix inscripció prèvia a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o al telèfon 932562220.

El 16 de novembre, estudiants de 3r i 4rt d'ESO parlaran amb científics que treballen en biologia marina, química, matemàtiques o energia a partir del vídeo científic que els alumnes hauran creat. Els centres que ho desitgin podran participar en directe el mateix dia 16 de novembre, podran enviar els reptes i les preguntes als científics perquè les comentin en directe. L'activitat es fonamenta en tres parts que s'han de realitzar prèviament:

  • Edició d’un vídeo on es llença també una proposta o un repte
  • El vídeo serà visualitzat per l’alumnat en hores lectives juntament amb el seu professorat
  • L’alumnat ha de fer arribar una imatge del repte aconseguit així com les preguntes que volen formular als/a les científics/ques.