Skip to main content

Núria Parlon escollida presidenta de la xarxa RIMIG-Ibergénero

  • Toni Salvador

L'alcaldessa Núria Parlon ha estat escollida presidenta de la Xarxa Iberoamericana de Municipis per la Igualtat de Gènere (RIMIG-IberGénero) en l'assemblea bianual de l'entitat celebrada aquest dijous a Santa Coloma. L’acte s'ha dut a terme en el marc de la 6a Cimera Iberoamericana d'Agendes Locals de Gènere que se celebra del 18 al 21 d'octubre a la ciutat, la primera vegada que se celebra a Europa.

Parlon agafa el testimoni de Paola Flores Jaramillo, Secretària de Drets Humans de la República de l'Equador, que va presidir la reunió encarregada d’escollir la nova Comissió Directiva pel període 2022-2024 de l’entitat supranacional. Durant la seva intervenció com a nova presidenta, Parlon va sostenir que "és fonamental promoure el lideratge femení com a agents indiscutibles de canvi en les organitzacions públiques i privades". Va dir també que "els reptes globals per la igualtat de gènere han de materialitzar-se des del món local i el municipalisme, i travessar de manera transversal tots els plans estratègics". Finalment, va agrair la confiança i l'oportunitat de liderar la Xarxa RIMIG. 

La Xarxa Iberoamericana de Municipis per la Igualtat de Gènere és un espai col·laboratiu que cerca convocar diferents iniciatives locals, treballant articuladament amb els municipis d’Iberoamèrica, amb l’objectiu de generar sinergies i aprenentatges col·lectius que permetin avançar en la igualtat de gènere. En l’assemblea també van participar personalitats importants de l’àmbit com el secretari general de la Unió Iberoamericana de Municipalistes (UIM), Federico Castillo Blanco; la directora regional d'ONU Dones, María Noel Vaza; a més de les autoritats dels prop de cent municipis adherits a la xarxa, les quals es troben participant en la Cimera Iberoamericana.