Skip to main content

La Cimera Iberoamericana dona el tret de sortida

  • Toni Salvador

La 6ª Cimera Iberoamericana d’Agendes Locals de Gènere ha donat aquest matí el tret de sortida. Durant aquesta setmana, Santa Coloma serà la primera ciutat europea que acull aquest esdeveniment global, el qual portarà una setantena de conferències hostejades per professionals, investigadores i activistes d’arreu del món per posar en comú les polítiques en clau de gènere que duen a terme els municipis d’Espanya i Llatinoamèrica. Avui a les 12:00, Núria Parlon ha sigut l’amfitriona de la presentació, tant pels participants com per la premsa.

L’acte d’avui també ha tingut la participació de Federico Castillo, secretari general de la Unió Iberoamericana de Municipalistes (UIM); de María Noel Vaeza (Panamà), directora d’ONU Dones a l’Amèrica Llatina i El Carib; i d’Alejandra Mora Mora (Costa Rica), secretaria executiva de la Comissió Interamericana de la Dona de l’Organització d’Estats Americans (OEA). Les intervencions dels alts representants han estat dirigides a reconèixer la ciutat com a referent internacional en la implantació de mesures i polítiques de gènere, per la qual cosa ha estat escollida com a primera ciutat del vell continent en la història que és seu de la Cimera.

Demà, l’alcaldessa i l’expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero seran els encarregats d’obrir la conferència inaugural. L'objectiu de la cimera, com s’ha posat èmfasi a la presentació, és intercanviar reflexions, vivències, preguntes, èxits, i també reptes i obstacles en relació amb l'èxit de la igualtat efectiva entre dones i homes a nivell local. Per consultar les activitats que es duran a terme, es pot consultar el web de la cimera.