Skip to main content

Draft i CBSC sorprenen en la jornada de CopaCat

  • Toni Salvador

Els equips colomencs de Copa Catalunya sorprenen en aquesta jornada, uns per bé i d'altres per malament. El CBSC va imposar-se amb contundència a un Maristes Ademar cridat a liderar la competició. Per contra, les ganes de redempció del Draft no van ser suficients i van tornar a punxar contra un rival directe, el Manresa CBF. Tot i això, la derrota no suma al caseller, que es queda igual per un curiós fet.

El CBSC no falla a casa

Les tardes al Joan del Moral tornen a ser un segur de vida pel Santa Coloma. Una grada plena i, per tant, una plantilla local encisada, van saber conduir el partit a la perfecció. Encertats i segurs, els d'Alberto Torres van dominar des de la defensa, pressionant en els moments bons i sabent patir en els dolents. En afegit, els nouvinguts Arqués (10p) i Noguera (16p) tornen a marcar territori, acompanyats per un Nil Farré i un Miguel Ortiz acurats en l'atac contra zona.

Per la seva banda, els badalonins van deixar una sensació freda. L'any passat, l'equip competia a lliga EBA i malgrat el descens, s'havia reforçat per dominar la competició i recuperar la plaça enguany. Val a dir que aquest cap de setmana els hi mancava la presència de Marcos Molares, l'experimentat pivot al qual l'any passat se li va imposar una sanció de quatre partits per l'agressió a un jugador del CB Granollers en les fases d'ascens amb la UE Montgat.

El desconsol s'apodera del Draft

És un fet que ningú s'esperava aquest inici de les grogues a la lliga. L'equip ha tornat a perdre, en aquest cas a casa del Manresa CBF i, per tant, es col·loca en el més baix de la classificació. Un altre cop, les de Toni Sáez van començar dominant, però el fantasma dels partits passats va tornar a actuar, en aquest cas més fortament que mai. Amb un avantatge de 4 punts al final del primer quart, les colomenques van rebre un dolorós parcial de 18 a 0 en el segon, assecades totalment en l'anotació.

La resta del partit va tractar de retallar una distància que es feia inabastable. En total van ficar 34 punts, un resultat impropi d'una plantilla, tot i que de nova creació, feta per dominar la competició. Ara bé, els objectius de l'equip són més clars que mai, i l'equip tècnic ja s'ha posat a treballar-hi. El destí, tot i que un xic més difícil, encara és possible, i l'equip mai no ha deixat de treballar.

A les males notícies, però, se suma una altra curiosa: la federació ha anul·lat els dos partits del filial de l'UNI Girona, un d'ells el de la segona jornada contra el Draft per problemes relacionats amb la fitxa d'una jugadora de la plantilla. Segons expliquen fonts properes a l'entitat, la jugadora en qüestió resulta ser transgènere i la federació suposadament necessitaria confirmar una sèrie d'indicadors per donar llum verda a la tramitació de la llicència esportiva. En definitiva, un veredicte tardà, però que beneficia a les grogues, que hauran de repetir el partit.