Skip to main content

Tercera fase de remodelació de la Salzereda

  • Sara Simonet

Demà inicien les obres de la tercera fase de la remodelació del passeig de la Salzereda, en el tram entre President Lluís Companys i Avinguda Pallaresa. S’eliminarà la rotonda de davant dels jutjats per donar continuïtat a la secció ja existent. Això permetrà desfer la duplicitat de calçades i circulacions de vehicles entre el carrer Major i Mare de Déu dels Àngels,  millorar l’accessibilitat per als vianants i la mobilitat dels vehicles, ampliar la vorera existent fins als 8 metres incorporant una franja d’arbrat i guanyar espai públic al costat del riu.

Es retirarà l’arbrat existent en males condicions, situat en el traçat de la futura calçada i s'instal·laran noves plantacions. També s'incorporarà una gran zona infantil de gairebé 500 m2, amb paviment continu de cautxú, amb  jocs inclusius i accessibles seleccionats per fomentar la socialització de nens i nenes amb diferents diversitats funcionals.

La reforma suposarà també una millora de la mobilitat amb bicicleta. Es construirà un carril bici de 2,7 metres d’amplada que dona continuïtat al BiciVia 8 (el carril bici que circula al costat del riu Besòs).