Skip to main content

L'independentisme colomenc celebra el 5è aniversari de l'1-O

  • Toni Salvador

El moviment colomenc per la independència sortirà als carrers demà divendres. La Xarxa Independentista de Gramenet ha organitzat una cercavila per commemorar el 5è aniversari del referèndum celebrat l'1 d'octubre del 2017, el qual continua al punt de mira de la justícia internacional per la brutalitat policial contra els votants i pel posterior empresonament dels polítics que el van promoure. Els fets van donar lloc a què el 27 d'octubre del mateix any aquesta declaració fos sotmesa a votació al Parlament de Catalunya i hores després es produiria la coneguda com a declaració unilateral d'independència (DUI).

La manifestació partirà a les 20:00 del vespre des del local de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), a la plaça de la Vila, enfilarà la rambla de Sant Sebastià fins al carrer Irlanda i tornarà a la plaça.

Sota el lema de "Ho tornarem a fer! Guanyarem!", la Xarxa explica en un comunicat que l'acte contindrà música, marxa de torxes, un breu parlament davant de l'acte de votació Casal Albert Francàs on sonaran els Segadors i, afegeix el comunicat, algunes sorpreses. El que no hi haurà serà la batucada, la qual es preveia afegir a l'acte.

Fotografia: IES Puig Castellar l'1 d'octubre de 2017 (catmemoria.cat)