Skip to main content

Reunió de governs locals a La CIBA per la igualtat de gènere

  • Xavier López

La CIBA acollirà demà el 2on Fòrum de Municipis amb la certificació SG CITY 50-50. L'Associació Forgender Seal és qui s’encarrega d’organitzar la trobada, que començarà a les 8:30h i acabarà a les 17h, en favor de la igualtat de gènere en l'àmbit municipal. L'alcaldessa Núria Parlon participarà en la taula inagural de la jornada i tot seguit impartirà la conferència d’obertura “Els ODS de l’Agenda 2030 a la Governança local”.

ForgenderSeal té com a finalitat social la d’impulsar l’exercici i defensa dels drets humans de les dones, drets reconeguts i garantits en la Convenció sobre l'Eliminació de Totes les Formes de Discriminació contra la Dona.

La trobada està dirigida als càrrecs electes i equips tècnics dels diferents ajuntaments i ens supramunicipals que han obtingut el distintiu SG CITY 50-50, com és cas de l'Ajuntament de Santa Coloma. Aquest distintiu és el primer segell de qualificació i reconeixement públic a favor de la igualtat de gènere en l’àmbit municipal. És un sistema de gestió de gènere que es posa a disposició dels municipis com a eina que afavoreix la integració de la perspectiva de gènere en les polítiques i actuacions de l’administració local.

Aquest fòrum vol promoure la governança local compromesa amb la igualtat de gènere, a més d’establir aliances fortes amb els governs acreditats. Es tractaran temes com cultura, esports, memòria i participació ciutadana des de la mirada de les dones; urbanisme feminista i mobilitat: com podem construir municipis amables per a tothom; violències masclistes; i organització del temps, conciliació i corresponsabilitat: eines per combatre bretxes de gènere estructurals.