Skip to main content

CBSC i Draft s'emmirallen en la primera jornada

  • Toni Salvador

El CB Santa Coloma i el Draft Gramenet superen la primera jornada de Copa Catalunya, i ho fan mirant-se l'un a l'altre al mirall. Ambdues estrenes a casa, dissabte a la tarda i contra un rival de l'Hospitalet de Llobregat. Com a bon mirall, però, també deixen una imatge de fonament oposat: mentre els vermells celebren una satisfactòria victòria, les grogues es recuperen de la inesperada derrota.

Un CB Santa Coloma dominant

D'una banda, el CB Santa Coloma va sotmetre a l'AESE a un permanent seguici, on els de l'Hospitalet no aconseguiren posar-se per davant un cop havent sortit del tempteig inicial. Els colomencs van saber imposar el seu saber fer, fent gala del bloc que comparteixen a la categoria des de fa quasi bé una dècada. L'AESE va intentar tallar la bona dinàmica dels locals amb dues defenses zonals, les quals no van tenir cap mena d'efecte en el lideratge del matx.

Com a punt destacat, l'hegemonia dels vermells en la seva posició dominant, la del base. Per primer cop en molts anys, però, no només gràcies a l'històric Álex López: l'acabat de reincorporar-se Joan Noguera va brillar en la seva estrena a lliga, dotant de caràcter, dominància física i ritme a l'equip. En addició, amb la responsabilitat a les espatlles del jugador del planter i amb un López descansat, aquest últim va dedicar-se exclusivament a sotmetre al rival, ara amb més oxigen per deixar-se la pell en defensa i aclarir la seva ment en atac. En definitiva, una dupla que fa somiar a la grada del Joan del Moral.

Un Draft Gramenet desubicat

D'altra banda, el Draft Gramenet no va aconseguir traslladar al CEJ l'Hospitalet l'evident superioritat de què disposen. Les grogues, per cert, ara ja no pas grogues-i-negres donada la renovació de l'equipació del primer equip, encara no han afinat prou el seu sistema de joc per treure'n el profit suficient. L'afluència de punts en estàtic va veure's interrompuda constantment, fent patent la falta de compenetració entre jugadores.

Per contra, el partit també va deixar clara la llunyania de l'horitzó pel Draft: la joventut de les seves jugadores evidencia un marge de millora enorme i, en afegit, cal ser prudent amb l'encara just nivell de compenetració de les jugadores. El fet de trobar-se en els estadis inicials d'un equip d'absoluta nova creació limita les possibilitats de l'equip, tot i que evidencia el llarg camí que tenen per davant, una gran notícia per les de Toni Sáez. La matèria primera hi és, ara hi falten el seny i l'experiència. De segur que el projecte de l'entrenador colomenc encara té molt a dir a la competició.

Fotografies: CBSC i Draft (nova equipació)