Skip to main content

Els mercats de la ciutat obriran dissabte, festiu de La Mercè

  • Toni Salvador

La majoria dels mercats de Santa Coloma obriran demà, dissabte 24, enguany festivitat local per coincidir amb La Mercè. D’una banda, els mercats del Fondo i de Singuerlín obriran les portes al públic exercint el permís d’obertura del que consta el festiu. Al Fondo, de fet, també es mantindrà el mercat setmanal de dissabte. D’altra banda, el Segarra sí que farà festa, per la qual cosa romandrà tancat tot el cap de setmana.

Els mercats de Fondo i de Singuerlín no seran pas els únics comerços que obriran. Segons l’Agrupació del Comerç i la Indústria (ACI) de Santa Coloma, aquest dissabte “la tendència és més obrir que no pas tancar”. “Durant la setmana hem rebut nombrosos dubtes sobre la festivitat, ja que la gent pensa la festa és dilluns, com a Barcelona”, declara l’ACI, que a inicis de setmana va haver d’emetre un comunicat pels seus socis. Finalment, l’Agrupació informa que, depenent del conveni “els comerços que obrin hauran de concedir un altre festiu als treballadors”.

La capital catalana, per tant, podrà fer festa tant dissabte 24 com dilluns 26, mentre que Santa Coloma podrà decidir fer festa dissabte, el dia amb més facturació per la majoria de comerços, però no tindran opció el dilluns. Enguany, la primera festivitat local de la ciutat va ser el dilluns 5 de la Festa Major d’Estiu.  

Fotografia interior: Associació de Paradistes de Santa Coloma