Skip to main content

La Marea Pensionista de Gramenet posa rumb a Madrid

  • Toni Salvador

La gent gran de Santa Coloma continua en peu de guerra pels seus drets, i ara tenen clar el seu proper objectiu: la concentració de la Coordinadora Estatal per la Defensa del Sistema Públic de Pensions a Madrid. Des de la tornada de les vacances el 12 de setembre, la Marea Pensionista de Gramenet-SOS Gent Gran ha iniciat els tràmits per transmetre la seva força al múscul principal de les reivindicacions, les quals seran representades per la COESPE el 15 d’octubre a la capital espanyola.

Amb el destí ben clar, la Marea Pensionista de Gramenet ja ha començat a moure fils. Segons Santiago Tornero, activista veïnal, “l’objectiu és omplir un autocar de 55 places, pel qual ja hem arribat a un acord amb l’empresa colomenca Autocars Bello”; un grup compacte, sobretot amb relació a les més de 100 persones que cada dilluns es concentren a la plaça de la Vila, tot i que suficient per traslladar el suport de la ciutat al moviment estatal en defensa dels drets de la gent gran. “A hores d’ara som una desena, però necessitem que més persones facin el pas d’implicar-se”, explica Tornero. El viatge serà autofinançat pels voluntaris, i el preu aconseguit per l’empresa de transports és de 41 euros per persona.  “45 si comptem el dinar”, proposa Tornero amb la idea de desossar un pernil per preparar entrepans per tothom.

Segons explica Marea Pensionista de Gramenet-SOS Gent Gran a El mirall.net, els interessats s’han d’adreçar el dilluns a la concentració de les 11:00h a la plaça de la Vila

COESPE no s’atura en la seva lluita

La Coordinadora Estatal per la Defensa del SPP (sistema públic de pensions) va iniciar la crida a la concentració massiva en un comunicat el juliol. Sota el lema de “Governi qui governi, les pensions i els drets es defensen!”, COESPE pretén entregar en el Congrés dels Diputats desenes de milers de firmes recollides entre tots els seus integrants arreu de l’estat en defensa de les seves reivindicacions. Segons el comunicat, aquest és serà el primer pas d'una mobilització general que es farà al novembre als pobles i comunitats. 

Entre les demandes dels mobilitzats es troba la revaloració de les pensions en funció de l'increment de l'IPC acumulat anual, la instauració d’una Pensió Mínima del 60% del salari mitjà i el rebuig a la privatització del SPP. Una altra de les exigències de COESPE és la realització de l'auditoria dels comptes de la Seguretat Social aprovada a la Llei 21/2021 del 28 de desembre, i encara no realitzada.