Skip to main content

Un lluitador Industrias perd per la mínima davant el Barça (5-6)

• Xavi López

Industrias Santa Coloma cau davant el FC Barcelona (5-6) en el derbi català amb el que ha començat la lliga. Els de Xavi Closas han lluitat fins el final en un partit on els blaugranes s’han relaxat en els últims minuts.

El partit es posava en contra d’Industrias als 23 segons de començar el duel, quan Adolfo marcava el primer pel Barça. Tot i el gol, els colomencs han apostat per atacar, aconseguint així l’empat al minut 3 gràcies al xut de Javi. Al minut 8, però, els de Jesús Velasco es tornaven a avançar en el marcador amb el gol de Sergio González. Un cop més Industrias aconseguiria empatar al partit, i ho faria al minut 10 després de que David Álvarez aprofités un desajust en la defensa visitant per posar el 2-2. A poc d’arribar al final de la primera meitat, Nil Closas introduiria la pilota en la seva pròpia porteria, posant en avantatge al Barça en el descans.

La segona part donava inici i el Barça sortia amb molta intensitat. Al minut 22, com a conseqüència d’una errada del porter Borja, els blaugranes, a través de Matheus, han posat el 2-4. Dos minuts després arribava el 2-5 per part de Coelho, qui ha aprofitat una bona assistència de Pito. Al minut 32, Sergio Lozano ha vist com Mario Almagro li aturava un penal gràcies a una molt bona intervenció. El porter d’Industrias havia sortit expressament per encarregar-se del penal i ha complert amb la seva comesa, deixant acte seguit de nou la porteria per Borja Puerta. Un minut després del penal, el Barça finalment aconseguia marca el seu sisè gol, quan Adolfo ha aprofitat un error en la primera jugada de porter jugador que ha fet Industrias.

Amb el 2-6, el Barça continuava assetjant la porteria colomenca, però Puerta aturava tot el que rebia. Quan semblava que el partit ja estava sentenciat, Cardona li ha donat esperances al Nou Pavelló marcant dos gols, deixant el marcador 4-6 a falta d’un minut i quinze segons. Tot i les ofensives que Industrias ha fet al final, el cinquè gol, marcat per Corso, ha arribat quan sonava la botzina en el pavelló.

El partit acabava caient del costat del Barça en un partit intens i emocionant com el de la final de Copa Catalunya, en el que Industrias de nou s’ha quedat molt a prop dels culers.

Declaracions de Xavi Closas i Jesús Velasco.

A la roda de premsa posterior al derbi, Xavi Closas ha explicat que durant la primera part ha vist força bé al seu equip, però que els errors que cometien els penalitzaven molt. L’entrenador d’Industrias ha valorat molt positivament la insistència de l’equip tot i la diferència en el marcador, ja que s’ha treballat fins el final. Aquesta ha de ser la insígnia de l’equip, que han de d’esforçar-se per la gent que ha vingut al pavelló. Respecte a l’equip i els jugadors que té, ha sigut preguntat per la falta d’un pivot referència. Closas ha contestat que aprofitarà els seus jugadors que té al seu abast i que Rufa, tot i no ser aquest perfil de jugador, pot aportar coses. En quant a la porteria i sobre si hi haurà un porter titular, l’entrenador d’Industrias escollirà segons el que observi als entrenaments i les característiques de l’equip rival.

Jesús Velasco, entrenador del Barça, ha destacat que el partit ha sigut molt semblant al de Copa Catalunya. Jesús Velasco ha criticat la falta de certesa en els últims metres, ja que han perdonat moltes ocasions que els hi podria haver costat el derbi. També s’ha mostrat descontent per l’aturada de seleccions que arriba en breus, pel fet que els jugadors perden ritme i els hi afecta en els mecanismes que han estat treballant  amb el club. Per acabar la roda de premsa, Velasco ha tranquil·litzat sobre la situació de Lozano, qui durant el partit ha hagut de sortir substituït per un cop i trobar-se marejat. En principi es troba bé però se li valorarà com evoluciona en els pròxims dies.