Skip to main content

2a Caminada Solidària de Marxa Nòrdica al Besòs el diumenge

  • Toni Salvador

Santa Coloma camina per les persones amb malalties repiratòries. El proper diumenge 18 de setembre tindrà lloc la segona edició de la Caminada Solidària de Marxa Nòrdica. A càrrec de l’Associació Aire, l’organització ha preparat una excursió pel Parc Fluvial del riu Besòs per unir exercici físic i solidaritat a través d'una caminada popular no competitiva.

La inscripció, de 10 euros i que es pot a través de la pàgina Cronocheck, es destinarà a projectes de millora de la qualitat de vida per a persones amb qualsevol malaltia pulmonar i trasplantament pulmonar.

El programa de la iniciativa és el següent:

  • 9:00 - 10:30h - Inscripció i entrega de bastons i dorsals.
  • 9:30 -10:30h - Taller de Yoga i Estiraments a càrrec de Duet Sports Can Zam.
  • 10:30h – 11:00h - Taller de iniciació a la marxa nòrdica amb instructors especialitzats.
  • 11:00h - Inici de la Caminada amb batucada i  acompanyament d’instructores de marxa nòrdica.
  • 13:00h - Final de la caminada en el camp de Atletisme Antoni Amorós, amb l’actuació musical de Derrotados. Recollida de bastons.

Què és la marxa nòrdica?

La marxa nòrdica és un esport suau i, normalment, no competitiu, que consisteix en caminar amb dos bastons de muntanya. Aquesta disciplina va a néixer a Finlàndia com una forma d'entrenament pels esquiadors de fons a l'estiu, quan no hi ha neu.

La utilització dels bastons ajuda a treballar les cames i la part superior del cos. Segons la pàgina especialitzada Planeta Nordic Walk, és un entrenament complet, efectiu, divertit, social i que s’adapta a tots els nivells, amb l’avantatge que pot ser practicat tant dins com fora de la ciutat durant tot l'any.