De Julián guanya el premi Carro de Baco amb ‘A majúscula’

  • Albert Gràcia

Luis Fernando de Julián, amb l’obra A majúscula, va ser el guanyador dels premis de la companyia Carro de Baco. El dramaturg madrileny, que ja va ser premiat al primer certamen, va impactar al jurat amb una història “molt potent” sobre els abusos a persones amb danys cerebrals adquirits. “La A vol dir abús. I és que el cuidador de l’Adela, que no pot parlar per un accident, està aprofitant la situació per abusar d’ella. La tesi és molt potent: No puc parlar però les dones que si podeu ho heu de fer, perquè vosaltres sí que teniu la veu”, va assegurar Germán Madrid, director de Carro de Baco. El segon premi se’l va endur Daniel Sieteiglesias amb Un balcón de Usera i el tercer va recaure en Dácil Zurita amb El Indiano.

Aquest cop, la companyia colomenca va haver d’adaptar-se a les exigències del confinament i tant el debat del jurat com el lliurament de premis es va fer de forma virtual. No era fàcil però pel Germán Madrid ha estat positiu: “La valoració dels premis és molt bona. Tot i que no hem pogut tenir aquesta valoració cos a cos del jurat, hem pogut fer-ho en la intimitat de casa i gràcies a l’ajuda de les videoconferències. Ha estat divertit, diferent. Ho hem agafat com una aventura nova. La participació ha estat molt bona, amb uns 190 textos de tot arreu, sobretot d’Espanya i d’Amèrica Llatina”.

Amb els premis ja lliurats, la companyia continua mirant al futur amb cert optimisme però també amb una bona dosi d’incertesa. S’està treballant amb els alumnes en els muntatges audiovisuals, tal i com va assegurar el Germán fa unes setmanes a Elmirall.net, però Carro de Baco vol i necessita tornar el més aviat possible: “Ho tirem endavant, hem publicat alguns vídeos i diàlegs entre alumnes des d’espais diferents. Continuem fent tasques audiovisuals, encara que no és el mateix que treballar en sala. Ho fem tot pensant en una propera tornada als escenaris”.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.