Telèfons de contacte per informació sobre

Covid-19

Recomanacions oficials contra el

Coronavirus

El Sagarra obrirà la nova temporada amb una obra de nivell

  • J.M.Roca

La rambla de les floristes, una de les obres importants de l’escriptor i dramaturg Josep Maria de Sagarra, serà representada al teatre que du el nom de l’autor a la nostra ciutat el proper divendres 24 de gener.

La funció correspon a la gira que la companyia que va representar l’obra al Teatre Nacional de Catalunya fins a finals de novembre farà l’any vinent i que tindrà Santa Coloma com a segona parada, després de Lleida i un dia abans que Mataró. El teatre colomenc ha estat inclòs dintre del grup de teatres catalans anomenats equipaments E3 -ciutats de més de 50.000 habitants o capitals de comarca-, pels quals les futures produccions del TNC aniran de gira després de cloure la programació a la sala. Les institucions catalanes destinen 8,3 milions d’euros a aquest programa per impulsar les arts escèniques.

No és fàcil que es representin al teatre municipal obres de l’escriptor que li dona nom i que es passava mesos de la seva infantesa vivint a la casa pairal de la família, la Torre Balldovina amb el masover Llorenç Serra. Així ho descriu a les seves memòries.

La representació de La rambla de les floristes és tot un esdeveniment per a la propera temporada del teatre municipal. La florista és l’actriu Rosa Boladeras en un dels seus millors treballs. L’obra retrata la Barcelona dels anys 1860, poc abans de la caiguda de la reina Isabel II i la instauració del que fou la Primera República espanyola.

Josep Maria de Sagarra fa, com era el seu estil, un retrat punyent i colorista del que era la ciutat comtal en aquell temps en què -com passa ara, però aleshores magnificat- les rambles barcelonines eren el centre de l’activitat a la ciutat. La rambla de les floristes fou estrenada l’any 1935 al Teatre Polioroma i té una duració d’un hora i cinquanta minuts. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.