Telèfons de contacte per informació sobre

Covid-19

Recomanacions oficials contra el

Coronavirus

Les titelles més antigues d’Europa es veuran al Sagarra

  • Xavi Chica

Aquest novembre es podrà gaudir de nou a Santa Coloma de la biennal de teatre visual, de figures i titelles de Catalunya, l’IF Barcelona, amb un seguit de propostes que presenten tant les tradicions més representatives com els grans noms de l’escena internacional. El bienni 2018-19 té per subtítol Figura i cos, i es farà del 6 al 18 de novembre amb el cos humà i les seves presentacions escèniques en forma de figura com a protagonistes.

El Teatre Sagarra de Santa Coloma acollirà els espectacles Desde el azul, de la bòsnia Inés Pasic, el 16 de novembre (19.30h, 10 euros). Desde el azul és un inventari de criatures estranyes, fetes del cos de la mateixa Pasic i que són la seva ànima biogràfica encarnada en figures diverses plenes d’humor i poesia. L’altre esdeveniment de l’IF Barcelona que es podrà veure a Santa Coloma és Os Bonecos de Santo Aleixo, del Centre Dramàtic d’Évora (Portugal), els dies 16 i 17 de novembre (21h i 12h, 10 euros). Són les titelles més antigues d’Europa, daten de 1792 i estan catalogades com a Patrimoni Immterial de la Humanitat per la Unesco. Un veritable luxe tenir-les a elles i els seus actes sacramentals a la nostra ciutat.

Després de la primera edició, el 2015, articulada al voltant d'una gran exposició a l'Arts Santa Mònica sobre el teatre visual i de figures, una programació artística i un programa de recerca, l'IF Barcelona va començar a treballar el 2016 amb estructura biennal. El 2016-2017 el festival es va orientar al teatre d'objectes. I en el bienni que ara es clou l'IF ha volgut anar a l'arrel d'aquestes expressions escèniques (titella i teatre de cos). Aquest certamen compta amb un discret pressupost de 30.000 euros, malgrat el suport econòmic del departament de Cultura o el ministeri de Cultura, a banda del dels Ajuntaments de Sabadell i Santa Coloma a través de diferents espais d'exhibició i també contribució econòmica. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.