Telèfons de contacte per informació sobre

Covid-19

Recomanacions oficials contra el

Coronavirus

El FITI tornarà a ser la gran plataforma del teatre inclusiu

  • Xavi Chica

El Festival Internacional de Teatre Integratiu de Santa Coloma (FITI), organitzat per la companyia colomenca Alquimistes Teatre i l'Ajuntament, arriba aquest mes de novembre a la seva 11a edició i acumula ja més de 20 anys d'existència, treballant per la plena inclusió de les persones amb diversitat funcional en el món de la cultura i la creativitat. El FITI, el més antic dels festivals de teatre inclusiu de Catalunya, s'ha consolidat en tot aquest temps com a cita obligada dels professionals del sector social i de les arts escèniques catalanes.

El FITI, que se celebrarà del 7 al 10 de novembre al Teatre Sagarra, és un esdeveniment biennal d'arts escèniques i diversitat funcional que dóna l'oportunitat de viure l'experiència artística a persones amb capacitats diferents; persones amb tot tipus de discapacitat, ja sigui física, psíquica, sensorial o amb trastorn mental. Durant el festival es representaran obres de teatre, de dansa, hi haurà sessions de cinema i també taules rodones per abordar els avenços que s'estan aconseguint en matèria de cultura inclusiva, i els reptes que encara queden per aconseguir. Un d'ells és traslladar el talent d'aquests actors i actrius al gran públic.

Al FITI 2019 es representaran diverses obres i espectacles teatrals, entre els quals destaca Qui ets?, basada en la història del Llullu, el fill de l'escriptor Màrius Serra, que va néixer amb paràlisi celebral i precisa d'una cadira de rodes per poder desplaçar-se. No es tracta d'un drama, sinó d'un espectacle ple de llum, ple de música en directe i de veritats. Aquesta obra, que arriba a Santa Coloma després de collir molt bones crítiques, es podrà gaudir el proper 8 de novembre a partir de les 21 hores. Rebel·lió a la Granja, el 9 de novembre (20.30h) i Society (Políticament incorrectes), el 10 de novembre (19 h) seran altres de les representacions que es podran veure en el transcurs del FITI 2019.

D'altra banda, recordem que des del passat 24 d'octubre els membres de Alquimistes Teatre ja tenen a la seva disposició el seu calendari solidari de 2020, que es podrà adquirir als tres mercats municipals (Sagarra, Fondo i Singuerlín) durant les pròximes setmanes.

Fotografia: Andreu Fernàndez

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.