El Sagarra reobre reduint l'aforament a 276 localitats

  • Xavi Chica

El Teatre Sagarra reobre les seves portes aquest primer cap de setmana d’octubre amb la representació de l’obra de l’Excèntrica Peter Pan. Serà la primera funció després de mesos amb l’equipament tancat a causa de la pandèmia de la Covid-19. Per garantir la distància de seguretat i per evitar aglomeracions, el teatre municipal de Santa Coloma ha reduït l’aforament fins a les 276 localitats, el 52 per cent de totes les disponibles, sense arribar-se al 70 per cent que permet la normativa.

A banda de la reducció a la meitat de l’aforament, el Sagarra prendrà altres mesures preventives. No hi haurà sessions dobles, de manera que es podrà desinfectar amb profunditat el teatre quan acabi una obra. La circulació de públic es farà de forma ordenada i diligent per evitar acumulacions d’espectadors i es contractarà personal per garantir-ho. L’ús de la mascareta serà obligatori i hi haurà dispensadors de gel. Pel que fa a les companyies, el màxim de membres permesos serà de 24 a l’escenari i de 8 a cada un dels 3 camerinos.

El calendari del darrer trimestre de 2020 mantindrà la programació estable que es nodreix d’alguns espectacles reprogramats que es van suspendre durant el primer semestre del 2020, com la citada Peter Pan i Calma, del clown Guillem Albà. També es donarà acollida al festival Passatge Insòlit i als Premis de Teatre Breu. La programació seguirà amb la darrera producció d’Àlex Rigola: Aquest país no descobert. També es represantaran dues obres avantguardistes com Rojo, de la clown Mireia Miracle, i El Rei del gurugú, de la companyia la Nave Va, amb la col·laboració del fotògraf colomenc Samuel Aranda. La dansa estarà representada per al grup de bailaoras Laboratoria.

D’altra banda, l’Escena Santa Coloma estarà protagonitzada per les obres dels grups Cocoteva i Clis Clis i Nyac. També es reprogramarà el concert de Festa Major del CEP Puig Castellar i el de l’Aplec de la Sardana.

Les companyies de teatre professionals de la ciutat tenen lògicament dificultats per donar a conèixer les seves produccions. Per aquest motiu, l’Ajuntament ha donat suport a aquests col·lectius amb una programació especial Covid-19, que conviurà amb la programació estable del Teatre. Així, l’Excèntrica, La Colmena i Carro de Baco han fet un esforç extra per poder presentar les seves noves posades en escena i el teatre els obrirà properament les seves portes. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.