Arrenca la 7a edició del Festival de Blues de Santa Coloma

  • Xavi Chica

John Lennon va descriure el blues com “la primera cadira”. “No és pas el disseny d’una cadira o una cadira millor, és la primera cadira”, va dir el geni de Liverpool. I aquesta cadira on s’han assegut tants i tants brillants artistes al llarg dels últims 150 anys va arribar en forma de festival a Santa Coloma en 2014, i des d’aleshores no ha parat de créixer gràcies a la tasca vocacional de l’entitat colomenca Santako in Blues.

El setè Festival de Blues de Santa Coloma va arrencar ahir diumenge 9 de febrer i s’allargarà durant una setmana amb esdeveniments en diverses sales i locals de la ciutat. Els repassem a continuació amb detall.

Ahir va obrir el foc l'actuació de Red Rombo al Bar Línea Uno. Dimarts 11 de febrer, un clàssic d’aquest festival com és Wax & Boogie actuarà al Yesterday (20h). El dimecres dia 12 es farà l’acte de presentació del festival a la biblioteca Central (19h) amb la presència del periodista Manuel López Poy, qui presentarà el seu llibre Todo Blues. Allà també s’ampliarà el fons de blues que acull la biblioteca amb prop de 150 discos i llibres sobre aquest gènere musical. Dijous dia 13 actuarà Julio Lobos al Bombay (20h).

Divendres 14 serà la primera nit de blues del festival al Teatre Sagarra amb el trio The Flat Pack, que tocarà al bar de l’equipament, mentre que un referent com Keith Dunn (fotografia superior) tancarà la nit junt amb Balta Bordoy & the Bad Boys, ja a l’escenari del teatre.

Per dissabte 15 hi ha diverses propostes. La primera d’elles serà la tercera edició del Firadisc de col·leccionista: diversos firaires s’instal·laran des de les 10h a la Plaça de la Vila i es podran adquirir discos i objectes relacionats amb el món del blues. També hi haurà una exhibició de swing, una classe oberta de balls de swing i blues i la música del DJ Llamàntol. Poc després, a les 13h, el Café Ilusione acollirà l’original actuació de The Blues Prisoners. I per la nit, dos nous concerts de qualitat al Teatre Sagarra amb Larry Smith (19h) i Vargas Blues Band i el nebot del rolling stone Mick Jagger, John Byron Jagger (21h).

El festival es clourà diumenge, amb una conferència musical de Manuel López Poy i David Giorcelli a Ca la Sisqueta (12h) i l’actuació de James Sedgwick i Brian O’Mahony a l’Isalba Cafè (20h).

Les entrades per a les dues cites de pagament del festival, que són les dues que es fan al Sagarra, es poden comprar ja a un preu de 10 euros a les taquilles del mateix teatre, per la plataforma online de venda de localitats i també a tres establiments de la ciutat: les botigues de roba Hita’s i La Tienda SC i el bar musical Línea Uno. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.