Més de 3.000 alumnes s’han format a l’Escola de Música en 40 anys

  • Xavi Chica

Per celebrar el seu aniversari, el centre està preparant un cicle de quaranta concerts, repartits en diferents espais de la ciutat: l’Auditori, el Teatre Sagarra, les quatre Biblioteques, Can Sisteré i Museu Torre Balldovina, entre d’altres. Les actuacions formaran part del programa de la 3ª Mostra Music & Roig, que aquest any se celebrarà del 12 al 19 de març i tindrà com a lema 40 anys, 40 concerts. Hi ha previst que hi participin solistes, tots els grups instrumentals i corals de l’Escola, i exalumnes que han iniciat carrera concertística. La Mostra podrà variar en funció de l’evolució de la pandèmia de la Covid-19, i s’adaptarà a les mesures sanitàries establertes.

Enguany el nombre d’alumnes matriculats és de 415, una xifra que ha patit una lleugera davallada (11,7%) respecte a anys anteriors a causa de la situació sanitària actual. En els darrers anys, la mitjana de persones matriculades se situava entorn dels 470 alumnes. Durant el curs 2020/21, el 77,83% tenen menys de 18 anys, la gran majoria fan classes de Llenguatge musical (320), més de la meitat estudien un instrument musical (269), essent el piano el més escollit (90), seguit de la guitarra (45) i el violí (41). Més de la tercera part fa cant coral (145) i 153 alumnes formen part de grups instrumentals i orquestres. 

Centre de referència a la ciutat

El novembre de 1980 es posava en funcionament la primera llavor de l’Escola municipal de Música, amb 169 alumnes. Sense edifici propi, s’impartien classes en diferents espais de la ciutat. El 1985 es va inaugurar l’Escola Municipal de Música a Can Roig i Torres, amb director, equip docent i pla d’estudis. El Curs 1986-87, l’escola es va convertir en Conservatori Elemental de Música, i va començar a impartir estudis reglats i atorgar titulacions oficials de nivell elemental. El 1993, la LOGSE va implantar una nova organització dels estudis musicals per alinear-se amb els països europeus. En aquest context, el centre es va convertir en l’Escola de Música Can Roig i Torres i es va adequar al nou model d’escola, vigent en l’actualitat.

La construcció de l’Auditori Can Roig i Torres (2007), l’ampliació de noves aules, i l’adequació i remodelació dels espais, van constituir el marc ambiental idoni per a una formació musical de primer nivell, que han convertit el centre en un referent de qualitat humana, social i musical. El 2013, l'escola va impulsar la creació de la Banda de Música, actualment entitat pròpia vinculada a l'escola que consta de 50 membres d’arreu de Catalunya.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.