Telèfons de contacte per informació sobre

Covid-19

Recomanacions oficials contra el

Coronavirus

Les biblioteques de la ciutat reben més de 350.000 visites anuals

  • Xavi Chica

El 12 de març de 1968 va obrir les seves portes la primera biblioteca de Santa Coloma, ubicada al carrer de Sant Carles, a la part baixa de la plaça de la Vila, en un edifici que ja no existeix. Cinquanta anys després, la ciutat disposa de quatre biblioteques públiques, modernes i accessibles, a menys de quinze minuts de casa de qualsevol veí o veïna, que reben cada any més de 350.000 visites.

Aquests equipaments ja no són només sales de lectura i dipòsit de documents; han esdevingut espais de proximitat, dinàmics i oberts, on s’estimula la relació i l’intercanvi cultural. Les xifres parlen per elles mateixes: cada dia les biblioteques Central, Can Peixauet, Singuerlín i Fondo són visitades per més de 1.300 persones, que no només se senten atretes pels fons documental, sinó també pel seu creixent dinamisme: ofereixen més de 1.500 activitats a l'any, a les quals assisteixen més de 45.000 persones.

Enguany, també han estrenat serveis com el préstec interbibliotecari gratuït i el sistema de compra de llibres àgil i personalitzat anomenat Llibre Exprés. A més, en els darrers dos anys, han apostat per desenvolupar iniciatives innovadores, com els bibliolabs, concebuts com a plataformes participatives que estimulen la creativitat i generen nou coneixement per mitjà de l'experimentació. En són exemples l'espai Cuines del Món, de la Biblioteca del Fondo; la sessió de Videojocs per a joves programada per al 7 de novembre a la Biblioteca Central, i l'activitat «Paraules que són imatges» on a partir d'un text es farà un treball d'interpretació amb fotografies (27 de novembre, a la Biblioteca Singuerlín).

L’equip humà que treballa a les biblioteques està format per 40 persones, entre els quatre equipaments hi ha un fons de 221.435 documents i 57.123 colomencs tenen carnet de la biblioteca, pràcticament la meitat de la població.  

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.