Reconeixement al llegat literari de l'escriptor Josep Sol

  • Xavi Chica

Santa Coloma de Gramenet va posar en valor ahir la qualitat literària de l'obra de Josep Sol (1909-1982), escriptor colomenc que va néixer, viure i morir a la nostra ciutat i que està considerat com un dels grans novel·listes de casa nostra. Les seves obres de marcat costumisme local Elionor i altres contes, Una adolescència i també Appassionata suposen referents literaris imprescindibles dins la literatura colomenca. 

Durant l'acte, presentat per Rodolfo del Hoyo i Jordi Valls i amb una documentada intervenció de Jacint Torrents, parent de l'escriptor, es va repassar el context vital en què va viure Josep Sol, les seves influències literàries (com per exemple, les dels grans novel·listes rusos, com ara l'inigualable Dostoievski) així com moltes de les referències a la seva obra que es van publicar. 

La comissió Josep Sol està estudiant altres possibles actes de reconeixement a la figura de l'escriptor, entre d'altres un itinerari per conèixer millor la seva vida i obra, com el que ja existeix per a Josep Maria de Sagarra, una exposició que podria fer-se el proper desembre de 2022, un espectacle teatral, una placa, punt de llibre per Sant Jordi, etc.  

En homenatge seu, el centre d'educació especial públic del carrer Almogàvers de Santa Coloma duu el seu nom. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: