Els llibres tornen a la plaça de la Vila per la diada de Sant Jordi

  • Xavi Chica

Llibreters, llibres i lectors poden retrobar-se avui Diada de Sant Jordi a la plaça de la Vila. Serà dos anys després de la darrera festa popular multitudinària. Tot i que hi haurà mesures de seguretat previstes en el pla, enguany sí es podrà escollir en viu a la plaça la novetat editorial més punyent en els estands de les tres llibreries colomenques (Carrer Major, Comix Box i Abacus).

Aquestes han plantat les seves parades en un recinte convenientment tancat davant la casa consistorial. L’Àrea de Cultura ha estat l’encarregada de preparar aquest espai, les tanques del qual delimitaran els llocs d’entrada i de sortida. En l’interior, la mobilitat serà responsabilitat dels llibreters i se seguirà segons les indicacions marcades per les autoritats. 

El que tampoc hi haurà enguany a la plaça de la Vila seran las parades de les diferents entitats de la ciutat i dels partits polítics que omplien l’espai i que per raons de seguretat continuen estant prohibides. La Diada de Sant Jordi 2021 donarà més protagonisme als llibres, als llibreters i a les editorials. L’any passat, les parades de llibres es van haver de fer davant dels mateixos establiments, i no va ser el mateix.

L’Ajuntament farà algunes accions puntuals, com un programa especial temàtic de Sant Jordi en el canal virtual Ikonograma. Entrevistes i reportatges en tindran cabuda. Per altra banda, també es duran a terme accions virtuals amb autors de la ciutat, com la segona edició de les lectures commemoratives del Dia del Llibre.

Amb motiu de la festivitat de Sant Jordi, diverses entitats faran una acció conjunta per celebrar el dia. Amb l’activitat Empaperem el barri amb poesia es pretén difondre aquest estil literari i visibilitzar les creacions poètiques de persones de Santa Coloma. Tots els poemes rebuts es penjaran a les finestres de les seus de les entitats participants i biblioteques. Qualsevol persona que vulgui participar pot demanar la plantilla per escriure el seu poema escrivint un whatsapp al número 682 89 02 85 (CRIJ Rellotge XXI). Un cop omplerta pot dirigir-se a qualsevol biblioteca de la ciutat, on s’encarregaran de fer les gestions per penjar-la. Es tracta d’una activitat organitzada per: CRIJ Rellotge XXI, Casal dels Infants, Fundació Germina, Fundació Tallers, Centre Obert Moisés, 12 Mesos Solidaris, CNL L’Heura, escola Mercè Rodoreda, Xarxa de Valors, Biblioteques, CRIJ Rellotge XXI i CRJ Mas Fonollar.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: