Premiat el poema ‘Hijos del agobio’, del colomenc Àngel Pla

  • Albert Gracia

Àngel Pla, amb la seva obra ‘Hijos del agobio’, ha estat guardonat amb l’accèssit del 24è Premi de Poesia José M.ª Valverde pel jurat format per Felipe López Aranguren i Luís Fernández Zaurín. Es tracta d’uns premis que atorga Comissions Obreres de Catalunya any rere any.

El poeta colomenc no podrà recollir el premi presencialment per la situació excepcional que estem vivint pel coronavirus, però ha aprofitat les seves xarxes socials per mostrar l’alegria per obtenir aquesta distinció: “Moltes gràcies pels missatges que he rebut. La veritat és que m’he emocionat”. Després, a ElMirall.net, ha assegurat que el premi també és “un reconeixement a tota la gent que m’ha ajudat durant tota la meva trajectòria. També és un premi per ells”. El poeta colomenc també s’havia presentat al Premi de Poesia Miquel Martí i Pol amb el poema ‘Retorn al laberint’. Un poema que no ha estat premiat.

‘Hijos del agobio’, escrit a la Revista Monolito fa ja tres anys, és “un poema llarg nascut del dolor, de l’experiència i de l’esperança, inspirat en Howl de Allen Ginsberg de la generació beat. És un retrat d’un temps i d’un país. El vaig escriure d’una sola vegada en mitja hora com a mena de catarsi i de redempció”. El poeta endinsa al lector en l’adolescència de molts joves als anys 80, entre pobresa, drogues i exclusió social.

No és l’únic premi que ha rebut Àngel Pla en la seva trajectòria. Tal i com ha recordat, Àngel Pla, al 2009, li van atorgar el premi PASCSA dels XV Jocs Florals de Santa Coloma al millor poeta colomenc amb el poema ‘Cant Parcial’. Es tracta, doncs, del segon premi que rep en la seva trajectòria com a poeta.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.