Telèfons de contacte per informació sobre

Covid-19

Recomanacions oficials contra el

Coronavirus

Les catifes florals també s'han ajornat fins després de l'estiu

  • Xavi Chica

Les catifes florals programades pel 7 de juny també s'han vist ajornades a causa del coronavirus COVID-19. En principi, si l'evolució de la pandèmia ho permet, es faran al mes de setembre o octubre, segons ens apunta el president de l'Associació de Catifaires de Santa Coloma, Manel Pérez Castelló. No seria la primera vegada que les catifes florals (que se solen fer al juny per la festivitat de Corpus) es traslladen al setembre, com va passar en la Trobada de Catifaires de Catalunya celebrada fa dos anys al Parc Europa. 

Recordem que en 2019 les catifes florals ja no es van fer. Aleshores va ser a causa d'un parèntesi temporal que els propis organitzadors van trobar oportú fer amb l'objectiu de replantejar l'esdeveniment, tot involucrant noves entitats i comerços. Aquest procés de renovació i ampliació, però, s'ha vist ara afectat per un element extern com és el virus. 

En 2019 els Gegants de Santa Coloma sí van fer un homenatge als catifaires fent la seva pròpia catifa a la Plaça de la Vila, acompanyada d'una cercavila, per reivindicar que no es perdés la colorida tradició. Precisament és la colla gegantera una de les entitats que més s'ha implicat en el procés de renovació del grup organitzador de les catifes florals, juntament amb Fundació Tallers. Altres entitats també podrien afegir-se en breu quan tornem a la normalitat. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.