Telèfons de contacte per informació sobre

Covid-19

Recomanacions oficials contra el

Coronavirus

Els Gegants faran una catifa floral pròpia per honorar la tradició

  • Xavi Chica

El president de la colla de Gegants i Capgrossos de Santa Coloma, Aitor Coronado, ha confirmat que el 16 de juny hi haurà un homenatge per part de la seva colla als catifaires colomencs, que enguany s’han pres un any sabàtic i no organitzaran la tradicional jornada de catifes florals. Coronado explica que el dia de les catifes era una de les dates assenyalades i una de les sortides més importants que feia la colla de Gegants, i no han volgut deixar passar l’oportunitat d’homenatjar-los i de mantenir viva la tradició. Per aquest motiu, faran la seva pròpia catifa floral el 16 de juny (19h), la posterior trepitjada i un recorregut que passarà pels carrers Sant Jeroni, Major i Anselm Clavé.

Les catifes són una festa popular molt arrelada a la ciutat. Són una empremta més de la cultura i la tradició colomenca. Any rere any feia goig veure els carrers del barri del Centre de Santa Coloma transformats en catifes gegants. Perquè les catifes són obres d’art efímer, mosaics fets amb les mans i la imaginació dels catifaires. La fotografia final, un cop tots els carrers estan decorats, és espectacular.

Enguany, però, pocs comerços estaven implicats en els preparatius i per això els organitzadors s’han pres un any sabàtic amb l’objectiu de redefinir aquesta tradició i obrir-la a nous protagonistes que ajudin a fer-la possible. “Volem trobar noves idees i implicar més gent de Santa Coloma, entitats i col·legis, amb l’objectiu de formar un equip amb persones noves i així rellançar la festa, donar-li una empenta”, va explicar fa poc Manel Pérez, coordinador de l’equip de catifaires. 

Fotografia: Andreu Fernàndez. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.