Santa Coloma
 

La Colonia Egabrense celebra des d'avui la tradicional Romería

  • Elsa Boloix

Aquest cap de setmana del 17 al 19 de maig tindrà lloc l'activitat més important de l'any per la Colonia Egabrense de Santa Coloma: la Romería de la Virgen de la Sierra. Devoció, passió i tradició s'ajunten en aquests dies per venerar a la Verge després d'un treball que abasta tot l'any.

El divendres 17 de maig arrencaran els actes amb un sopar d'honor, dedicada als socis de l'entitat. El dissabte 18 es realitzarà l'ofrena floral a la Virgen de la Sierra en l'Església Major. El mateix dia, a la nit, es presentarà la padrina de la Romeria, que enguany és Carmen Còrdova Navarro, i es llegirà el pregó, a càrrec de Julián Muñoz Expósito.

Però el diumenge 19 de maig és el dia més esperat de tot el cap de setmana, quan té lloc l'acte principal: la sortida de la Romería de la Virgen de la Sierra a les 8:30h del matí i el seu camí fins arribar a Sant Jeroni de la Murtra cap a les 12:30h. El recorregut començarà a l'Església Major, farà les tradicionals parades fins arribar a Sant Jeroni, on tindran lloc la Missa de Romeros, activitats com el festival de sevillanes i el dinar de germanor.

Antonio Moyano, president de la Colonia Egabrense, explica que la Romería no és només un acte de devoció religiosa sinó un motiu de convivència. "El dia de peregrinació a Sant Jeroni és un punt de trobada de famílies, amics i coneguts que s'ajunten per passar el dia", comenta el president. Entitats, devotes o no de la verge, participen en un dia molt especial, sota el bon ambient i diversió.

"La Romería és una cosa que vivim amb molta intensitat, i el fet de compartir-la amb Santa Coloma i amb tot aquell que assisteix, fa que ens sentim orgullosos", assegura Moyano. El president reconeix que "per la seva organització, per l'assistència de persones a ella i per la festivitat que es genera, la Romería és des de fa anys una tradició colomenca".

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.