Telèfons de contacte per informació sobre

Covid-19

Recomanacions oficials contra el

Coronavirus

La ciutat mantindrà un estiu més l’estret vincle amb el Sàhara

  • Xavi Chica

Un any més, l’associació Santa Coloma amb el Sàhara impulsa el projecte Vacances en pau perquè nens i nenes dels campaments sahrauis tinguin l’oportunitat de passar un estiu a la nostra ciutat, lluny de les altíssimes temperatures del desert (que arriben a superar els 50 graus a l’estiu) on viuen exiliats des de fa gairebé 44 anys. L’acollida d’aquests infants, que tenen entre 10 i 12 anys d’edat, dura dos mesos i permet donar més visibilitat a la causa sahraui, a més de proporcionar-los un estiu diferent que no oblidaran mai.

Les persones que estiguin interessades en acollir poden posar-se en contacte amb l’associació colomenca al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé en els números de telèfon 661.554.431 i 608.397.733.

Un altre dels problemes que arrosseguen aquests infants és el de la manca d’una alimentació completa als campaments de refugiats on malviuen. A més, les retallades en ajuda humanitària han empitjorat la seva situació en els darrers anys. En aquest sentit, proporcionar-los una dieta equilibrada durant els dos mesos d’estada a Santa Coloma que els permeti recuperar els nivells nutricionals necessaris és un altre dels objectius del programa Vacances en Pau que es duu a terme al nostre municipi. El projecte també serveix per fer un control sanitari i diagnosticar i tractar possibles malalties que puguin tenir.

El Sàhara Occidental va formar part durant més d’un segle del territori espanyol, sent província d’Espanya des del 1958 fins al 1976. Llavors el Marroc va envair el territori en una ocupació que va obligar a gran part de la població sahraui a fugir i a refugiar-se en una zona desèrtica al sud-oest d’Algèria, al voltant de la població de Tindouf, on les condicions de vida són duríssimes.

Fotografia: Andreu Fernàndez. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.