L’Ajuntament fa la presentació de la Festa Major 2021

  • Josep M. Roca

Més de 60 activitats, més de la meitat de les quals són de caire familiar i marcades amb accent fortament local. Són 24 artistes locals i una trentena d’entitats de la ciutat seran protagonistes d ela Festa Major. I això que les mé populars (geganters, diables, etc...) no hi seran perquè els seus actes estan encara limitats o prohibits per culpa de la pandèmia.

La Festa Major 21 encara no ha tancat pressupost, ja que enguany una part important de la despesa vindrà marcada pels costos de personal i infraestructura per garantitzar la seguretat i el compliment de les mesures covid. “Volem demostrar que la Cultura és segura”, explicava el director tècnic de l’Àrea de Cultura Pepe Velasco, que va ser qui va explicar el programa.

La covid-19 obligarà a buscar escenaris diferents i alternatius. La plaça de la Vila deixarà l’espai central per obrir-se als barris i a lloc que mostraran el seu potencial fins i tot per a ser escollits en futures edicions.

Oferta descentralitzada, amb control d’aforaments i reserva prèvia

La programació amplia l’oferta respecte a altres edicions amb més d’una seixantena d’activitats, amb espectacles d’arts escèniques i musicals aplegats en el cicle SUPER UAU! Especialment dedicats als més joves i que estaran repartits per tota la ciutat.

La Festa Major 2021 aposta més que mai per la descentralització proposant-nos una dotzena d’escenaris repartits per Santa Coloma, com a mínim n’hi haurà un per districte, i una desena d’ells a  l’aire lliure amb l’objectiu d’apropar la Festa a tots els racons de la ciutat, i evitar així massificacions.

Els espais de la Festa Major 2021 seran: Auditori de Can Roig i Torres, Escola Ferran de Sagarra, Escola Fray Luis de León, Escola Jaume Salvatella, Escola Miguel de Unamuno, Escola Wagner, Jardins de Can Roig i Torres, Jardins del Museu Torre Balldovina / Molí d’en Ribé, CRJ Mas Fonollar, , Plaça del barri Llatí i Teatre Josep Maria de Sagarra. A més, el Parc dels Pins (Motocròs, darrera el Pavelló del Raval) amb les seves grades on se celebraran les acuycions més importants.

"Portar la Festa als barris és un dels aspectes positius de la descentralització", ha dit l'alcaldessa Núria Parlon que ha demanat, d’entrada, a la ciutadania colomenca “respecte a les normes sanitàries vigents per tal de poder frenar la pandèmia i arribar a la Festa Major en les millors condicions”. La Tinenta d’Alcaldessa, Petry Jiménez, ha reconegut que “trobarem a faltar alguns escenaris habituals, però en descobrirem altres nous que ens sorprendran”.

El mirall.net, en la seva edició de juliol en paper, ja va explicar en què consistia el programa de la Festa Major 2021.

Fotos: Andreu Fernández

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb el suport de: