La Festa Major d’enguany, sense actes públics o privats

  • Josep M. Roca

Aquest divendres 4 de setembre s'havien d'iniciar els actes de la Festa Major d'Estiu 2020, però la tornada de les vacances d'estiu serà aquest any molt diferent. No hi haurà cap acte de festa a Santa Coloma a causa dels rebrots de Covid-19, segons ha confirmat l'Ajuntament a la nostra publicació.

L'única proposta que hi ha sobre la taula és una exposició retrospectiva d'edicions anteriors de la festa major que es podria seguir de manera on line i que està organitzant el Museu Torre Balldovina.

Però la resta de plans que l'àrea de Cultura tenia es van descartar fa temps. Des d’organitzar una Festa Major tradicional, quan semblava que la pandèmia remetia al mes de juny, fins als plans alternatius ja molts més limitats, com la retransmissió online de les activitats i concerts des del Teatre Sagarra. Les restriccions a l'hora de reunir un grup de persones en un espai tancat (màxim 10 individus) feia inviable tècnicament aquesta possibilitat.

"És una decisió que ens omple de pena, presa des de la responsabilitat i amb l'objectiu prioritari de la preservació de la salut de les persones. Redoblarem el compromís amb les entitats, els artistes i el sector industrial. Tornarem amb força a impulsar el talent sorgit de la nostra ciutat i a reivindicar l'esperit colomenc, orgullós i resilient", va comunicar l'Ajuntament després de fer-se oficial la suspensió definitiva de les celebracions fa unes setmanes.

Queda esperar ara al futur i veure l'evolució de la pandèmia a la tardor i quin marge deixa perquè es puguin organitzar actes culturals a Santa Coloma. Les pròximes cites són un concert de sardanes el dia 26, la Castanyada, el festival del Passatge Insòlit (que sembla que es farà tot el possible perquè se celebri) i finalment la Festa Major d'Hivern al desembre.

El mirall.net si ha fet una publicació en paper de Festa Major. Un especial de 72 pàgines amb un quadernet central de 24 en què s’expliquen històries de les Festes Majors d’Estiu viscudes des de 1895 fins a 2019.

A més, l’exemplar d’aquest setembre, Especial de Festa Major, té una sobre coberta amb un dibuix de Carlos Azagra al·lusiu a la situació de pandèmia. La portada s’ha pogut veure en la pantalla gegant de l’edifici Aura, a la plaça de la Vila, durant tot el dia, ja que Assegurances Aura és patrocinadora de les sobrecobertes especials d’El mirall.net. Aquesta pantalla s’hauria hagut d’estrenar com a suport de la Festa Major si les circumstàncies haguessin estat favorables.

Portada: Azagra&Revuelta

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.