Suspesa oficialment la Festa Major d'Estiu de Santa Coloma

  • Xavi Chica

La Festa Major de Santa Coloma 2020, que s'havia de celebrar els propers dies 4, 5, 6 i 7 de setembre, s'ha cancel·lat de manera oficial degut als rebrots que està originant la pandèmia de la Covid-19 a l'àrea metropolitana de Barcelona. Així s'ha decidit avui dilluns 20 de juliol.

L'Ajuntament ha fet oficial la decisió a través d'un comunicat enviat aquesta mateixa tarda als mitjans de comunicació. "Havíem treballat en un model segur, basat en l'oferta via xarxes socials, que l'escenari actual de restriccions quant a l'execució d'activitats culturals fixat pel Departament de Salut de la Generalitat fa totalment inviable", indica l'escrit. 

Molts altres municipis catalans, tant de l'àrea metropolitana com d'altres zones i províncies, han optat pel mateix camí que Santa Coloma i han suspès les seves respectives festes. "És una decisió que ens omple de pena, presa des de la responsabilitat i amb l'objectiu prioritari de la preservació de la salut de les persones. Redoblarem el compromís amb les entitats, els artistes i el sector industrial. Tornarem amb força per a impulsar el talent sorgit de la nostra ciutat i reivindicar l'esperit colomenc, orgullós i resilient", s'afegeix en el comunicat de l'Ajuntament de Santa Coloma. 

La Festa Major de Santa Coloma de Gramenet només s'havia cancel·lat al llarg de la seva història els anys 1937 i 1938 com a conseqüència de la Guerra Civil. 

Les activitats culturals a la nostra ciutat quedaran reduïdes per tant a la mínima expressió aquest 2020. Ara caldrà esperar si altres esdeveniments importants com la Castanyada o la Festa Major d'Hivern es podran arribar a gaudir o no. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.