Exposició sobre el confinament a l'Ateneu Julia Romera

  • Albert Gracia

Ha arribat la nova normalitat, però a l’Ateneu Popular Júlia Romera no obliden el confinament. L’entitat, a través d’un recull de fotografies dels seus socis i de gent propera a l’organització, ha estrenat l’exposició Temps de confinament, que busca ser un petit testimoni de com han sigut aquests últims mesos a la ciutat, des del més estricte confinament fins a arribar als nostres dies i passant per la desescalada gradual.

Com s’han celebrat els aniversaris, la vida als balcons i terrats, les activitats d’oci o un Sant Jordi a casa són algunes de les temàtiques que han abordat. L’entitat, a més, ha volgut recordar, amb aquestes fotografies, la tasca solidària que ha fet l’Ateneu al llarg de les últimes setmanes, confeccionant mascaretes i amb la recollida d’aliments dins la Xarxa Solidària Gramenet.

A l’exposició també apareix la lluita social del moment, amb les concentracions contra la violència racista i per defensar una sanitat pública de qualitat. "És una iniciativa que no s’havia fet a la ciutat i creiem que era important reflectir el procés que hem viscut", assegura Elvira, membre de l’Ateneu.

La iniciativa estava pensada per crear un debat, on cadascú pogués dir la seva i on els membres que haguessin enviat les fotografies poguessin xerrar sobre com han viscut el confinament. La situació que vivim però, ho ha impedit. L’exposició es mantindrà, com a mínim, tot l’estiu i el setembre, tot i que l’Ateneu tancarà les properes setmanes i només obrirà per algunes reunions. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.