Els Gegants Vells tornaran de Navarra a inicis del mes de juliol

  • Xavi Chica

En Silvestre i la Coloma porten des del 3 de gener a Marcaláin, poble de Navarra. Allà els dos Gegants Vells de la nostra ciutat van ser restaurats pensant que podrien lluir esplendorosos durant la Festa Major d’Estiu i celebrar així el seu 60è aniversari, però el confinament els va deixar atrapats i sense poder fer el camí de tornada en furgoneta. Ara, la colla gegantera de Santa Coloma ja pot anar preparant per fi l’operació rescat: serà, si no sorgeix cap contratemps, un cop s’arribi a la nova normalitat, probablement a principis de juliol. Hauran estat mig any fora de casa.

Un cop es faci el viatge de tornada, començarà la segona part de la seva posada a punt: a partir del juliol es començaran a fer les seves noves indumentàries al Museu Torre Balldovina sota la dirección de l’indumentarista Pau Fernàndez, que comptarà amb l’ajuda de patronistes i també amb dues modistes colomenques: Mari Par Fernández i Mari Carmen Calvo. La nova indumentària serà finançada per l’Ajuntament (al voltant d’uns 13.000 euros). Si es compleixen els timings els Gegants Vells podrien presentar-se de nou en societat per la Festa Major d’Hivern.

Si la situació ho permet aleshores es podrà començar a pensar en el gran acte que es vol fer per celebrar els 60 anys dels nostres gegants vells, un acte en què inicialment hi havia prevista la participació d’altres colles geganteres de Catalunya i que, creuem dits, potser es podrà fer a finals de 2020. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.