Els Gegants Vells, confinats a Navarra sense data de retorn

  • Xavi Chica

Dues grans figures de la cultura colomenca, en Silvestre i la Coloma, els Gegants Vells de Santa Coloma, estan confinats a Navarra, a la localitat de Marcaláin, on un cop restaurats per lluir amb esplendor en el seu 60è aniversari, ara no poden fer el camí de retorn a casa degut a l'estat d'alarma generat pel coronavirus Covid-19. 

En mig de la incertesa que ho envolta tot, encara no està clara la data del seu retorn, segons ens confirma el president de la Colla de Geganters de Santa Coloma, Aitor Coronado, qui afegeix que tot el procés per posar-los a punt, amb una nova indumentària que finançarà l'Ajuntament (13.000 euros), també es veurà inevitablement endarrerida. Gràcies a l'aportació muncipal destinada als vestits, els diners que va recaptar l'entitat colomenca a través d'un crowdfunding serviran per enriquir els actes de l'aniversari. 

El que és segur és que el gran esdeveniment que la colla havia perfilat pel dissabte de Festa Major, amb la coproducció de l'Excèntrica, s'haurà de posposar (l'època de la Castanyada seria una data alternativa, si tot va bé), i si per Festa Major es pot organitzar algun tipus d'acte serà de menys volada com a conseqüència de la pandèmia.

Un cop arranjats i quan ja siguin a casa, en Silvestre i la Coloma seran guarnits amb una nova indumentària de la qual s'encarregarà un equip dirigit per l'indumentarista Pau Fernàndez, que comptarà amb patronistes i també amb dues modistes colomenques: Mari Par Fernández i Mari Carmen Calvo.  

Esperem veure ben aviat a Santa Coloma de Gramenet en Silvestre i la Coloma. Serà senyal que els pitjors moments de la crisi sanitària ja hauran quedat enrere. 

Fotografia: Sergio Más (Santa Coloma Imágenes). 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.