Santa Coloma
 

Santa Coloma acull el 5 i 6 d'octubre el 19è Cap de Setmana Ibèric

  • Xavi Chica

El jaciment del Puig Castellar i el Museu Torre Balldovina acullen la 19ª edició del Cap de Setmana Ibèric, un esdeveniment que es fa un cop a l’any i que està organitzat per la Ruta dels Ibers, un projecte del Museu d’Arqueologia de Catalunya. L’objectiu de la cita és descobrir a la ciutadania com era la vida fa més de 2.000 anys a les nostres terres: una societat avançada amb ciutats, pobles i fortaleces, que comerciaven amb grecs, fenicis i romans, i de la qual ens han arribat molts vestigis.

A Santa Coloma, el Museu Torre Balldovina ha organitzat diverses activitats els dies 5 i 6 d’octubre. El dissabte 5 a les 12h es farà una visita guiada al Museu dedicada a la cultura ibérica per conèixer com vivien els ibers del Puig Castellar i com eren les seves cases. A les 13h es farà un tast ibèric amb degustació de productes de fa 2.300 anys.

L’endemà diumenge 6 d’octubre es podrà gaudir d’activitats familiars i tallers in situ al poblat ibèric Puig Castellar des de les 11h fins les 14h. S’explicarà amb eren les cases dels ibers, com les construïen, quin mobiliari tenien, què hi feien a dintre… Es podrá aprendre a fer tovot, a teixir, a fer cistells, es transportaran àmfores i els assistents podran vestir-se d’iber.

La jornada finalitzarà amb la clàssica salutació dels poblats de la Laietània, una comunicació que es fa amb miralls. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.