Santa Coloma
 

46 tallers gratuïts al nou programa d'activitats ambientals

  • Xavi Chica

El Programa d'activitats ambientals que ha començat aquest 8 de setembre oferirà aquest darrer trimestre del 2019 un total de 46 tallers gratuïts, impartits majoritàriament en cap de setmana, perquè la ciutadania pugui conèixer de primera mà l'entorn natural i la fauna que habita a la ciutat, així com conscienciar-se sobre els reptes climàtics que afronta el nostre planeta. El Centre d'Educació Ambiental Ecometròpoli, l'Aula Ambiental de Can Zam Isabel Muñoz, les jugateques del parc del Molinet i de Can Zam, així com diversos espais naturals (el riu Besòs o la Serralada de Marina) tornaran a esdevenir escenaris naturals privilegiats d'aquesta descoberta.

Durant els propers caps de setmana i fins a finals de novembre, es continuaran oferint diverses propostes, adreçades a tots els públics. La bona acollida de molts tallers fa que tornin a programar-se algunes activitats desenvolupades en anteriors trimestres, com és el cas de les jornades d'anellament científic d'aus, els cens d'aus o les passejades de descoberta de la natura, així com les sortides crepusculars per la Serra de Marina

Noves propostes

El programa de tardor presenta nous tallers. Per exemple, s'ha preparat un joc d'orientació, amb el Geocatching, per trobar diversos amagatalls i tresors a la Serralada de Marina. També, hi haurà un taller pràctic que aportarà llum sobre els tèrmits, uns insectes poc coneguts. I un altre durant el qual podrem conèixer de prop un petit mamífer: l'eriçó i, fins i tot, alliberar-ne'n un en captivitat. Així mateix, hi haurà un taller de construcció de coets d'aigua per tal d'emular el 50è aniversari de l'Apolo 11 o una xerrada científica sobre el benestar emocional de les mascotes. D'altra banda, dues activitats programades al nou hort municipal de Can Zam permetran aprendre sobre jardineria sostenible i horticultura ecològica. Així mateix, es podrà construir un hotel d'insectes, per tal d'atraure'n els pol·linitzadors i els controladors de plagues. El Programa també es fa ressò de temes d'actualitat; s'han organitzat diversos tallers amb motiu de la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat (que té lloc del 16 al 22 de setembre) o de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (16-24 de novembre).

Per assistir als tallers cal inscriure's  prèviament trucant al número 618.007.230 o al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Més de 1.600 assistents en 2019

Un total de 1.629 persones han assistit ja aquest 2019 als tallers del Programa d'Activitats Ambientals, organitzats durant els caps de setmana a Ecometròpoli, des del gener fins el juny d'enguany. Una xifra que ja iguala el nombre de visitants assolit durant tot el 2018 (1.626 persones). La majoria són famílies colomenques, interessades en temes de medi ambient, que solen repetir i assistir a més d'un taller cada trimestre. D'altra banda, durant l'estiu, l'activitat a Ecometròpoli no s'ha aturat: durant el mes de juliol, 1.057 nois i noies matriculats a algun casal d'estiu de la ciutat hi han cursat alguns dels tallers dissenyats a mida, segons l'interès i edat dels participants.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.