Telèfons de contacte per informació sobre

Covid-19

Recomanacions oficials contra el

Coronavirus

Arriba la primera edició de l’Escola Universitària d’Estiu

  • Xavi Chica

La Universitat de Barcelona (UB) organitzarà la primera edició de l’Escola Universitària d’Estiu de Santa Coloma, una iniciativa que quedarà integrada dins el marc de Els Juliols, un programa d’estiu que ofereix cursos de divulgació per transmetre i difondre coneixement. La UB és la universitat més ben situada en els principals rànquings internacionals, tant entre les universitats de Catalunya com entre les d’Espanya. Aquesta primera edició de l’Escola Universistària d’Estiu constarà de dos cursos. Un d’ells serà Santako School of Rock. Història del rock, perspectiva social i cultural i un altre anomenat Tot el que vols saber sobre alimentació... ho pots preguntar aquí!

El primer dels cursos, el que més crida l’atenció a primera vista perquè el rock no és materia habitual d’estudi universitari a Santa Coloma (en canvi l’alimentació sí) portarà a Santa Coloma autèntiques enciclopèdies humanes sobre el rock i es farà del 8 al 12 de juliol a Can Sisteré. Comptarà amb la presència de periodistes musicals (entre ells, Santi Carrillo i Juan Cervera, de Rockdelux; Joan S. Luna, Guillem Vidal, Marta Salicrú, Jordi Bianciotto, Ignacio Julià...) promotors i músics (Igor Paskual, Marc Ayza), i escriptors (Carlos Zanón, Núria Torreblanca), que aprofundiran sobre la història del rock de forma amena i tenint en compte les seves pròpies experiències vitals.

S’evocaran des de les arrels afroamericanes fins al rock com a compromís social, la creació de la indústria del rock i la contracultura musical. El curs, que tindrà lloc dies després de la celebració del festival Rock Fest Barcelona a Can Zam, culminarà amb una radiografia actual del desenvolupament d’aquest estil en les últimes dècades.

El títol de les jornades fa referència a Escola de rock, la pel·lícula de Richard Linklater en què un guitarrista en hores baixes es fa passar per mestre i acaba muntant un grup de rock infantil a l’escola. El curs està adreçat a persones de totes les edats i no cal cap tipus de formació prèvia ni conèixer necessàriament la matèria.

El cost total de portar una Escola Universitària d’Estiu a Santa Coloma és de 9.000 euros (inclou els honoraris dels docents previstos, del coordinador de Els Juliols, les diferents xerrades, el material, la publicitat i les inscripcions) i l’Ajuntament s’ha compromès a aportar-ne 7.000 euros. Els 2.000 euros restants els aporta la mateixa Universitat de Barcelona. 

Fotografia: Jordi Bianciotto, un dels periodistes que vindran a Can Sisteré. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.