Telèfons de contacte per informació sobre

Covid-19

Recomanacions oficials contra el

Coronavirus

33.000 colomencs s’han format a l'escola d’adults des de 1994

  • Xavi Chica

Al llarg dels darrers 25 anys més de 33.000 colomencs han pogut millorar la seva formació en els dos centres de formació d’adults (CFA Singuerlín i CFA Fondo) que funcionen a la ciutat i que han estat cabdals en l’espai educatiu colomenc. Aquests centres suposen una segona oportunitat per reenganxar-se a l’educació i a la cultura. Aquest passat mes de juny, entre els dies 18 i 25, es va obrir el període de preinscripció a Santa Coloma amb una àmplia oferta educativa, pública i gratuïta (idiomes, informàtica, etc.).

El passat 14 de juny va tenir lloc també al Mas Fonollar un multitudinari acte amb motiu del 20è aniversari de la implantació del graduat de secundària, celebració impulsada pel CFA Fondo i que va ser tenir un èxit d’assistència. La festa va començar amb una batucada i amb el lliurament dels títols. A més, es va projectar un vídeo amb entrevistes a antics alumnes del centre.

Després de la dictadura, va ressorgir la idea que la formació d’adults i l’accés a la cultura era un dret i una eina de transformació i justícia social. Santa Coloma no es va quedar al marge i al 1977 va crear els anomenats Cercles d’Educació d’Adults al Cercle Social Santa Rosa i al de les Oliveres; al 1982 s’hi va sumar també el Cercle Beethoven. Aquest moviment va néixer des de baix, impulsat pel veïnat, mestres i organitzacions d’esquerres. Durant els primers anys, la tasca docent es va centrar en l’alfabetització, les titulacions de certificat i de graduat escolar i en la realització de tallers.

Al curs 1983-1984, els mestres van aconseguir unificar els tres cercles en un únic Centre d’Educació Permanent d’Adults a l’Escola de primària Mercè Rodoreda, durant l’horari de tarda. L’alliberament d’un espai municipal, el de l’antiga fàbrica Vilaseca, va permetre que el curs 1994-1995 es creés una altra escola d’adults: dels 15 mestres, 7 es van quedar a l’escola de Singuerlín i vuit van fundar la nova Aula de Formació d’Adults Fondo-Vilaseca. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.