Telèfons de contacte per informació sobre

Covid-19

Recomanacions oficials contra el

Coronavirus

La Biblioteca Central tindrà aviat importants millores

  • Xavi Chica

La Biblioteca Central viurà en els propers mesos tres importants modificacions en la seva estructura. D’entrada, es canviarà tot el sistema de climatització, que va patir una avaria i ha quedat obsolet. El cost del canvi, per damunt dels 600.000 euros, ja ha estat aprovat pel Ple i s’espera que la seva execució es pugui fer abans de les calors de l’estiu, tot i que les eleccions municipals semblen haver retardat les obres.

Actualment, la Biblioteca Central funciona amb aparells independents d’aire condicionat de gran potencia situats en cadascuna de les plantes de l’edifici. El que es farà és recuperar la conducció interior i substituir la maquinària avariada per tal de tenir una climatització central com correspon. De passada, també es disminuiran les molèsties als usuaris.

Una altra millora serà la conversió de l’anomenada Sala Verda en una mena d’auditori en el qual es puguin fer, sense interrompre l’ús normal de la sala general dels baixos, qualsevol activitat literària, xerrades, debats o  qualsevol altra mena d’acte. La nova sala estarà equipada amb els elements necessaris, fins i tot un projector i la seva pantalla (estarà penjada del sostre) que permetrà millorar les prestacions de l’espai i oferir l’opció de passar pel·lícules, vídeos o qualsevol tipus de projecció per il·lustrar els actes que s’hi facin.                                        

Per a aquest projecte hi ha una aportació ja atorgada de 50.000 euros de la Diputació de Barcelona, de qui depenen les biblioteques públiques. Aquesta subvenció obliga que les obres es facin amb càrrec al pressupost de 2019. El Mirall.net ha pogut conèixer que el projecte ja està dissenyat pels arquitectes i que tot punt comenci l’activitat legislativa es tramitarà la seva adjudicació. El que es desconeix és el cost global que, probablement superarà els cent mil euros.

Aquestes dues novetats afectaran a l’ús de les dependencies bibliotecàries, la tercera (vegeu requadre adjunt) suposarà una pèrdua d’espai per compensar les despeses que es faran ara en la climatització i la sala nova.

Els serveis de la Biblioteca Central no es veuran afectats en cap moment per aquestes obres previstes.

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.