Santa Coloma
 

La processó de 2019 es modernitza amb nous passos

  • Elsa Boloix

Passió, devoció i sentiment. Un any més arriba la Setmana Santa a Santa Coloma i amb ella diverses activitats litúrgiques i culturals que atrauen un gran nombre de colomencs. Confraries, germandats i parròquies treballen de ple durant mesos perquè els actes estiguin carregats del sacrifici i l'emoció que emanen en aquestes dates.

La Confraria de la Vera Cruz i Maria Santíssima de los Dolores és una de les protagonistes. Els actes principals són les seves dues processons: la primera que va tenir lloc el Diumenge de Rams (14 d'abril) i la segona avui Dijous Sant (18 d'abril) a les 22h, esperem que sense pluja. La processó surt des de l'Església Major i fa el mateix recorregut que l'any passat, més cèntric i curt. Es baixarà pel passeig Mossèn Jaume Gordi, seguiran per Rafael Casanova, Mare de Déu de la Mercè, Camil Rosell i finalitzaran de nou a l'Església Major.

Les activitats de la Confraria van començar fa dies. El 17 de març va tenir lloc l'acte principal i el Besapié del Crist de la Vera Cruz, i el cap de setmana del 30 i 31 de març el Pregó i el Concert de música confrare respectivament. El pregó va tenir com a protagonista a la regidora Lidia Montero. Malgrat que Setmana Santa és una festa de tradicions, també hi ha lloc per canvis. "Hem modernitzat alguns passos i hem volgut promoure l'aprenentatge entre els participants de tota la vida i els nous, els més joves", comenta Javier Rojano, hermano mayor de la confraria.

A més, aquest any tots els passos tenen un tron ​​personalitzat. La intenció d'aquestes festes, afegeix Rojano, és que "Santa Coloma agafi aquest auge de la Setmana Santa del sud". Molts assajos, hores de treball, de compromís, és el que comporta la preparació dels actes. "Quan acaba, el cansament es converteix en passió i emoció". 

Fotografia: Andreu Fernández. 

Edicions de Santa Coloma, S.L.
Anselm Clavé, 5-7, 1a planta.
08921 Santa Coloma de Gramenet
T. 933 866 248 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.